Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много

...
Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много
Коментари Харесай

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии

Бургаският Никулден дава обещание още веднъж да зарадва и зареди с доста радостно въодушевление и незабравими страсти всички поданици на морския град. Празникът тази година ще покаже за следващ път, че бургазлии носят артистичен и музикален дух, оповестяват от община Бургас.

Общоградската веселба ще стартира, когато стрелките на един от най-бургаските знаци - Часовника, ударят тъкмо 10.00 часа. Мигновено добре познатото на всички Никулденско градче в градинката към него ще " оживее " и ще зареди жителите и гостите на Бургас с празнично въодушевление.

Тази година градинката до Община Бургас ще се трансформира в арт зона с работилнички, в които дребни и огромни ще творят и ще се забавляват. Шест шатри, проведени от Арт къща " Ла Малена ", ще оферират на бургазлии сами да изработят никулденски картички, риби и всевъзможни морски жители от филц, картини от пясък и морски съкровища, нашумелите безвредни желета, които са шлагер измежду децата - слайм, изобразяване с акварелни и акрилни бои на тематика " Никулден - празникът на Бургас " и изображение на огромна риба с формат А1 от пластмасови капачки.

Едновременно с това, на сцената с корабчето в никулденското градче, ще стартира един от празничните концерти, в който ще вземат участие рок група " FOUR ", Бургаския духов оркестър, ансамбли при НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " - Бургас и вокална група " Морски песъчинки " с диригент Милена Добрева.

С празнично и музикално въодушевление, преди огромния Никулденски концерт на площад " Тройката ", ще зареждат бургазлии още пет пространства. Много музика и танци от 11.00 часа до Компаса ще раздават квартет " Арте " и рок бандата " Stiff Bone ". Другото " горещо " място в декемврийския ден ще бъде пред постройката на Археологическия музей на ул. " Богориди " 21, където ще свирят класическите музиканти от квартет " Вива " и рок групата " Euphoria ".

Бургаският духов оркестър ще поздрави бургазлии с празнични мелодии на незабравими международни евъргрийни от 12.30 часа пред постройката на Дружеството на бургаските художници на ул. " Александровска " 22, където от 13.00 часа ще се организира обичайна галерия на бургаските художници, на която ще бъдат оповестени имената на " Художник на годината " и " Бург на годината ".

Концертните прояви на Никулден не престават от 11.00 часа в парка в ж.к. " Изгрев " с уредник НЧ " Изгрев 1909 " - Бургас и в ж.к. " Меден рудник " до СУ " Петко Росен " с присъединяване на група " Тоника Домини ", Фолклорна групировка " Чинките ", танцов състав " Младост ", танцов състав " Медено котле ", оркестър " Веселие " с национални реализатори Цветелина и Панайот Стойчеви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР