Бургаският апелативен съд потвърди постоянния арест на Георги Й. от

...
Бургаският апелативен съд потвърди постоянния арест на Георги Й. от
Коментари Харесай

Бургаският съд не се смили над Георги, спипан с наркотици в Ямбол

Бургаският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на Георги Й. от  Ямбол, притеглен по обвиняване в държане и разпространяване на опиати. Въззивната инстанция остави без почитание жалбата на обвинения против определението на Окръжен съд – Ямбол, с което му наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Според прокуратурата за времето от 10.00 ч. на  4 май 2022 година до към 21.55 ч. на 16 юли 2022 година, в   Ямбол, в изискванията на продължавано закононарушение, без съответно позволение, придобил, държал за разпространяване и популяризирал общо 8.348 грама високорискови наркотични субстанции - 7.017 грама метамфетамин, както и 1.313 грама синтетични канабиноиди.

Въззивният правосъден състав е намерил за верни и  обосновани изводите на Окръжен съд – Ямбол.  Налице са нужните предпоставки на закона за непрекъснатото задържане на обвинения Георги Й.

За закононарушението, за което е притеглен, е планувано наказване " отнемане от независимост " от 2 до 8 години и " санкция " в размер от 5 000 до 20 000 лв.. Това е тежко съзнателно закононарушение от " общ “ темперамент по смисъла на Наказателния кодекс.

Съществува обосновано съмнение, той да е направил закононарушението. Съдът се базира на събраните досега доказателствени материали, които сочат, че точно обвиненото лице е съпричастно към вменените му 4 обособени незаконни прояви на продължаваното закононарушение.

Налична е и заплахата от осъществяване на закононарушение поради обремененото правосъдно минало на  Георги Й. Той е с предходни осъждания, против него се води друго досъдебно произвеждане и е направил актуалното действие в интервала на условно наказване за предходно закононарушение.

Апелативните съдии одобряват, че мярката " задържане под стража “ би попречила на обвинения да се укрие, да извърши закононарушение или да осуети привеждането в осъществяване на възможна неоправдателна присъда.

Определението  на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР