Бургаските шофьори имат повод да се радват, плащат по-малко по

...
Бургаските шофьори имат повод да се радват, плащат по-малко по
Коментари Харесай

Дядо Коледа стигна до бензиностанциите в Бургас, свали цените им

Бургаските водачи имат мотив да се радват, заплащат по-малко по колонките

Чудесен подарък за водачите е подготвил Дядо Коледа. От близо седмица цените на горивата по бензиностанциите в вървят надолу. Днес те са с близо 0,20 стотинки по-ниски. Тази наклонност се очакваше, поради че петролът поевтинява до най-ниското си ново от месеци наред. Преди седмица цената му е била 85 $ за барел, а през днешния ден е 73 $.

В рамките на месец ще виждаме понижение на цените на колонките, заради обстоятелството, че търсенето в международен мащаб на горива е паднало доста. Говорим за над 10%, което е към 15-20 стотинки надолу, по тази причина и цената на петрола пада към днешна дата по отношение на предния месец с над 10-12$ за барел “, сподели за Флагман.бг Роси Бъчварова, собственичка на верига бензиностанции в Бургас.

Тя обаче отбелязва и че през зимните месеци хората не пътуват толкоз доста, освен в България, само че и в света, и потреблението е относително по-малко. В Турция има рекорден рандеман на нефт, което също е причина за спада на цената в международен машаб. Другото, което мога да прибавя е, че само цената на пробан-бутана се покачва, защото имаме дефицит. Предполагам, че до Нова година и малко по-късно тези стойности ще се запазят и българинът ще бъде удовлетворен от сумата, която ще заплаща на колонката “, предвижда Бъчварова.

Цените по бензиностанциите у нас са от най-ниските в Европейски Съюз, което ще се промени през идната година. Очакваме съществено повишаване през лятото или най-късно през есента на новата година “, добави още Бъчварова.

Днес репортерска инспекция откри всеобщия бензин на цена от 2,45 до 2,69 лева за литър, а дизела от 2,58 до 2,76 лева за литър. За литър газ плащаме от 1,18 до 1,26 лева, съгласно бензиностанцията.
   Както постоянно Дега са с най-ниските цени  Би ойл също се показват добре
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР