Burgas24.bg. Филиалът на Националната художествена академия ще се намира на

...
Burgas24.bg. Филиалът на Националната художествена академия ще се намира на
Коментари Харесай

Филиалът на Националната художествена академия се премести в Магазията!

Burgas24.bg .

Филиалът на Националната художествена академия ще се намира на втория етаж на Магазия 1.

"За финален път висше образователно заведение в нашия град е откривано през далечната 1991 година - Бургаският свободен университет. Разкриването на филиала на НХА е значимо събитие за нас. Казвам ви добре пристигнали и дано отсега нататък се срещаме единствено по хубави мотиви, да откриваме изложения, да се радваме на триумфите на надарените ни създатели. Вярвам, че в идващите години от Бургас ще тръгнат нови трендове в развиването на българската образна просвета ", сподели кметът Димитър Николов.

Във Факултета по изящни изкуства ще се учат бакалавърските специалности "Живопис ", "Стенопис ", "Графика ", "Книга, илюстрация и печатна графика ", "Плакат и образна връзка ". Също по този начин ще има магистърска стратегия "Арт терапия ". Във всяка от специалностите, без магистърската стратегия, ще се кандидатства след положен конкурс по изобразяване. НХА, взаимно с Община Бургас, ще провежда Регионален конкурс за изтънчено и приложно изкуство. Участниците в него са разграничени на две възрастови групи - XI и XII клас. Община Бургас обезпечава едногодишни стипендии по разпоредбите на своята стратегия за подкрепяне на надарени деца на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група. Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка, не по-малка от 5.50, се освобождават от изпита по изобразяване при кандидатстването си в НХА, филиал Бургас.

Факултетът по приложно изкуства, който ще даде опция в Бургас да се образоват студенти по специалностите "Мода " и "Рекламен дизайн ".

НХА им подписани контракти по стратегия "Еразъм " и "Еразъм + ", което дава опция за продан на студенти и преподаватели от над 70 университета по света.

Припомняме, че в края на януари държавното управление одобри разпореждане за разкриване на филиал на Националната художествена академия в Бургас. Това стана след предложение на управлението на висшето учебно заведение и въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план.

Във филиала на академията ще може да се образоват 300 студенти по специалности от професионално направление "Изобразително изкуство " за придобиване на висше обучение на степените "бакалавър " и "магистър ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР