Бургас. Взимаме необходимите превантивни мерки срещу инфлуенца по птиците, но

...
Бургас. Взимаме необходимите превантивни мерки срещу инфлуенца по птиците, но
Коментари Харесай

Зойка Николова, Съюз на птицевъдите в България: Взимаме необходимите превантивни мерки срещу инфлуенца, но никой не е застрахован

Бургас. Взимаме нужните превантивни ограничения против инфлуенца по птиците, само че никой не е застрахован. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас Зойка Николова, притежател на плантация за водоплаващи и член на Съюза на птицевъдите в България. По думите ѝ птичият грип фактически се популяризира в Европа и, като всяка зараза, е достигнал и до България.
„ Съществува казусът, да. Невероятни старания съм положила да се оправим с условията, които са записани в разпоредба 44 по отношение на биосигурността. Ограничили сме оптимално достъпа до фермата “, сподели още Николова. Тя добави, че казусът с инфлуенцата е зародил в България през 2016 година „ Съществуваше подобен и във Франция, и в Германия. Твърди се, че в тези европейски страни производителите са се справили с казуса и ние към този момент знаем по какъв начин. След като бъде намерено огнище на птичи грип във Франция разпоредбите се следват – животните се избиват, прави се стерилизация на мястото, взимат се съответните нужни проби, притежателите се възмездяват с действителната стойност на птиците, които са убити, както и с пропуснатите изгоди, в случай че те са били осъществени “, означи Николова.
Тя добави, че птичият грип не е рисков за хората и е неправилно мнението на някои експерти, че водоплаващите птици са главната причина за поява на болестта.
Мария ГЕОРГИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР