Бургас. В разгара на лятото, Държавна опера – Бургас е

...
Бургас. В разгара на лятото, Държавна опера – Бургас е
Коментари Харесай

Концертният спектакъл „Любов по американски“ ще бъде представен на Остров „Света Анастасия“ на 10 юли

Бургас. В разгара на лятото, Държавна опера – Бургас е подготвила за своите правилни фенове и гостите на града втория концерт от програмата „ Купон на острова “ 2021, под надпис „ Любов по американски “ – на 10 юли (събота) от 21.00 часа на откритата сцена на остров „ Света Анастасия “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . От Операта напомнят, че концертният театър към този момент бе показан с огромен триумф в Деня на влюбените и виното – 14 фервруари т. година

" На живописния островен бряг, под звездите на Бургаския залив, със своето артистично наличие, персонален сексапил и неоспорим професионализъм ще се показват: мецосопраното Йоана Кадийска, баритонът Валери Турманов и пианистката Мира Искърова. Флуидите на любовта, красивата музика, изисканото светоусещане и усещане на действителността, както и досегът с обичани мелодии, придобили международна известност, ще бъдат осезаеми в съботната вечер на Острова. Споделеното чувство за тържественост ще бъде обезпечено. Авторският план „ Любов по американски “ на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова е зависещ на респекта пред красивите мелодии и вълнуващите музикални послания, подчинени на любовното възприятие – съживяващо сетивата в интервали на тествания, като този, който всички ние изживяваме, и даващо смисъл на земните ни дни. Като смислово-емоционална връзка сред музикалните осъществявания са тематично подбратните текстове. Концертният театър „ Любов по американски “ е прочувствена осъвременена среща на обичани от всички генерации фрагменти от известни мюзикъли (. " Фантомът на операта " и „ Котки “ от Андрю Лойд Уебър, „ Уестсайдска история “ от Ленард Бърнстейн „ Човекът от Ла Манча “ от Дейл Васерман, „ Магьосникът от Оз “ от Харолд Арлън), както и на емблематични творби на Джордж Гершуин, известни и обичани песни, изпълнявани от Франк Синатра – „ New York, New York ”, “My Way ”, “Love Me Tender ” на Елвис Пресли, „ When I Fall In Love ” на Виктор Йънг, „ I want To Spend My Lifеtime Loving You ” на Джеймс Хорнър, Вариации за пиано на тематика от Порги и Бес “ от Гершуин и други ", допълват от културната институция.

В концертния театър ще се редуват както носталгични настроения, подбудени от вездесъщата любовна тъга, по този начин и екстаз и опияняващо възприятие на споделено благополучие – положения на духа, каквито съпътстват присъщите метаморфози на любовта – бленувана, отричана, чакана, мечтана, насъщна.

" В юлската вечер си подарете вълнуваща страст с концертния театър „ Любов по американски “ – като музикално-естетично допълнение към настроението, особено за летния сезон ", показват още от Държавна опера - Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР