Бургас. В два поредни дни, на 15 и 16 септември,

...
Бургас. В два поредни дни, на 15 и 16 септември,
Коментари Харесай

Бургас: „Акве Калиде“ отбелязва празника си със средновековни битки

Бургас. В два следващи дни, на 15 и 16 септември, Туристическия комплекс (ТК) „ Акве Калиде “ в Бургасще означи своя празник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По този мотив през съботния и неделния ден от 09.00 до 16.00 ч. туристическият комплекс ще предложи на гостите си опция да се допрян до бита и да съпреживеят дните на предците ни, живели през междинните епохи.
Посетителите ще могат да прегледат средновековния лагер, издигнат и населяван от членовете на Сдружение за средновековни възстановки „ Чигот “ и НД „ Традиция “ – Велико Търново. Ще бъде показана средновековната кухня на българите с проява на приготвянето на достоверни гозби по обичаен метод. Музей навън с реплики на бойни оръжия, брони, облекла и аксесоари ще бъде отворен за всички.
Лагеруващите в „ Акве Калиде “ ще показват средновековни бойни оръжия и техники. Желаещите ще могат да тестват своите умения в пукотевица с лък, като това ще бъде подарък от Търговска колегия „ Акве Калиде “ за всеки клиент на музея в празничните дни.
Най-малките ще могат да се забавляват с разнородни игри, на които са си играли децата преди повече от 5 века. За огромните пък в лагера ще отвори „ средновековна кръчма “, в която ще се предлага и дегустация на медовина.
„ Чигот “ е съдружие с нестопанска цел, чието име произлиза от старобългарската дума за мечоносец, първокласен боец. Групата е образувана през 2004 година и се занимава с възстановки на облекло, обичай и въоръжение от интервала Второ българско царство (XII-XV в.) и интервала на похода на Владислав Варненчик (1443-44 г.), с историческа фехтовка, възстановки на борби, лагери, изнасяне на лекции, беседи.
„ НД „ Традиция “, районен клон Велико Търново, се занимава със средновековна реорганизация от 2008 година Организатор на Международния фестивал „ Ежедневието на феодален Търновград “. Основна активност е пробната археология с тенденция интервала на Второто българско царство (XII-XV в.) с акцент върху занаятите, кухнята и детските игри.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР