Бургас. В дните от първи до пети октомври Порт Прим

...
Бургас. В дните от първи до пети октомври Порт Прим
Коментари Харесай

Бургас: Богдана Карадочева ще е лице и глас на Порт Прим Арт Фест’2019

Бургас. В дните от първи до пети октомври Порт Прим Арт Фест за трета поредна година ще трансформира Бургас в есенна културна столица. Патрон на събитието ще бъде една от най-обичаните български певици - " кралицата на шансона " Богдана Карадочева. Програмата включва извънредно премиерни за Бургас събития. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.
Порт Прим Арт Фест ще започва с музикална въведения на 1 октомври (вторник). От 19.30 часа в Експозиционен център " Флора " носителят на " Кристална Лира " (2005 г.) и " Икар " за модерна българска музика (2016 г.) пианист, композитор, продуцент и аранжор Живко Петров, ще показа с концертна премиера новия си солов албум " TEN ". Билети на каса " Часовника ", телефон за информация: 0894 898 098.
Официалното разкриване на фестивала на изкуствата ще бъде на идващия ден - 2 октомври (сряда) от 19.30 часа в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска. " Специален посетител ще бъде патронът на тазгодишното издание на Порт Прим Арт Фест - Богдана Карадочева. Пред морската аудитория тя ще показа своята автобиография " Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две ". Към нея на сцената ще се причисли журналистът и продуцент Георги Тошев, с който дружно ще показват кино лентата, който той основава за нея: " Париж на Богдана ". Входът е свободен.
На 3 октомври (четвъртък) от 17.00 часа в Гранд Хотел и СПА " Приморец " Теа Денолюбова и Христо Мутафчиев ще показват книгата " Черно на бяло ". Четивото тандемът дефинира не като (авто)биография, а като съкровена изповед и прям диалог с ръководителя на Съюза на артистите в България. Входът е свободен.
В по-късните часове на деня, от 19.30, в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска ", Бургас ще попадне в магията на театъра с " Трима мъже и една Маргарита. " Постановката на Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов " - София е с създател и режисьор Лиза Шопова. На сцената публиката ще види Христо Мутафчиев, Асен Мутафчиев, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова. Билети на каса " Часовника ", телефон за информация: 0894 898 098.
ППАФ ще продължи на 4 октомври (петък) от 17.30 часа с любопитна книжна премиера. Своята книга " Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира " ще показа огромният артист и държавник Явор Милушев. Книгата е автобиография - " само че не напълно... пътешестване през столетия и граници " (Г. Тошев). Сцена на премиерата ще бъде Гранд Хотел и СПА " Приморец ". Входът е свободен.
В 19.30 премиера на бургаска сцена в Държавна опера ще има първата в света танго опера на Астор Пиацола " Мария от Буенос Айрес ". Творбата събира в едно танго, лирика и класическа музика в зрелищен театър, който оставя публиката без мирис. Режисьор е Веселка Кунчева, диригент - Константин Добройков, със специфичното присъединяване на Люси Дяковска, оркестър, хор и балет на Държавна Опера - Пловдив.
Билети на каса " Часовника ", телефон за информация: 0894 898 098.
В събота, 5 октомври, от 16.30 часа бургаската аудитория ще има опция да се срещне със Захари Карабашлиев и неговата книга " Жажда ", въодушевена от същинска история. Сцена на срещата създател - аудитория ще бъде новото културно пространство на Бургас - Прим Арт Център (ул. " Княз Александър Батенберг " 12, против Гранд Хотел и СПА " Приморец " ).
На същото място, от 18.00 часа Порт Прим Арт Фест 2019 ще бъде закрит с представителна галерия на петима извънредно създатели - Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и креативният шеф на ППАФ Стефан Божков. Експозицията ще гостува в Прим Арт Център до 14 октомври 2019 година, в това число.
Събитията в заключителния ден на фестивала на изкуствата са със свободен вход.
Освен богата палитра премиерни събития, Порт Прим Арт Фест 2019 ще предложи на бургазлии и гостите на града и " фестивал във фестивала ". На 3, 4 и 5 октомври от 18.00 часа в Експо център " Флора " на ППАФ ще гостува Международен фестивал за късометражно кино " Карантината ". В посочените дни ще можете да гледате изцяло гратис селекция игрални, документални, пробни филми и анимация от целия свят, с български надписи. Куратор на прожекциите ще бъде Георги Кръстев - шеф на гостуващия за трета поредна година фестивал на късометражното кино.
Порт Прим Арт Фест е фестивал на изкуствата, който цели обогатяване на културната сцена в Бургас и обезпечаване на близка среща на морската аудитория с настоящи скъпи персони и събития. Форумът обезпечава и платформа за връзка сред обособените създатели и артформи. Организатор е Гранд Хотел и СПА " Приморец ", със съдействието на Община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР