Бургас става градът с най-скъпия таксиметров превоз!“ Това написа във

...
Бургас става градът с най-скъпия таксиметров превоз!“ Това написа във
Коментари Харесай

Иван Иванов: Бургас става градът с най-скъпия таксиметров превоз

„ Бургас става градът с най-скъпия таксиметров транспорт! “

Това написа във Фейсбук общинският консултант Иван Иванов във връзка на вчерашното решение на локалния парламент, с което дневната стана 1,30 лв. , а нощната – 1,50 лв.. 

Още по време на разискванията Иванов акцентира, че в останалите огромни български градове таксиметровите компании возят своите клиенти на доста по-ниски цени, макар че жителите им взимат много по-големи заплати от бургазлии. В обявата си във Фейсбук той е дал и съответни образци за София – дневна цена 1,22 лева -нощна 1,41лв., Пловдив – дневна – 1,09 лева./ нощна 1,19 лева и Варна – дневна 1,10 лева./ нощна 1,20 лева

„ Да не приказваме, че инфлацията и цените на горивата сега са в застой, даже и понижават, спрямо 2022-2023 година, а услугата не можем да кажем, че се е подобрила в Бургас през годините “.

Иванов прецизира, че цените на таксиметровите услуги имат минимални и оптимални цени , които преди нарастването са били от 1,09 лева до 1,80 лева

„ Тоест всеки един таксиметров водач можеше да кара, в случай че желае на 1, 09 лева, 1, 20 лева, 1,40 лева, 1,70 лева и по този начин нататък, никой не е лимитирал да карат на по-високи цени, това е техен избор. Има образци в Бургас на таксита, които карат и сега на 1,30 лева и имат работа, само че дават по-добра услуга. Ето тук е пазарния принцип, който би трябвало да се следва, а сега какво става, от на следващия ден всички са задължени да карат на най-малко от 1,30 лева за км “.

По думите му с решението си болшинството в Общински съвет ненапълно е помогнало да се узакони един картел , който се уговаря каква да е цената на такситата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР