Бургас. След оспорвани дебати общинският съвет прие по време на

...
Бургас. След оспорвани дебати общинският съвет прие по време на
Коментари Харесай

Бургас: След оспорвани дебати Общинският съвет прие предложение на кмета Димитър Николов за оспорване на отстъпеното право на строеж на недостроения ГУМ

Бургас. След оспорвани диспути общинският съвет одобри по време на постоянното си съвещание предложение на кмета на Бургас Димитър Николов за оборване на отстъпеното право на градеж, промяна на предназначението на парцела и отреждането му за създаване на градски площад на мястото на недостроения ГУМ, покрай площад „ Тройката ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас .
„ В обстановката сега хоризонтът да се разшири правно въпросът с ГУМ-а се простира доста години напред. Има два пътя – водене на каузи и днешният, който предлагаме – Община Бургас да отреди цялото пространство за градски площад. Според нас това е по-бързият път. Аз няма да подхваща нищо, в случай че няма увереност от Вас общинските съветници и обществеността, че това е належащо. Според мен желанието на бургазлии е да се реши този проблем. Малко храброст ни даде фактът, че започнахме да мислим по какъв начин Общината със свои средства да придобива благосъстоятелност. В момента няма потребност там да има ГУМ или МОЛ, тъй като търговците избират тези места да са изнесени от града, заради транспортни и други аргументи ”, сподели кметът Димитър Николов преди гласуването.
По думите му той споделя метода да се направи необятно публично допитване какво да има на това място, като едно от предложенията е за хибрид, сходен на площад „ Жени Патева ” пред Стария съд. „ Гражданите го харесват повече в сравнение с, в случай че е беше в мрамор. Децата го употребяват за развлечение, възрастните – за раздумка,а работещите наоколо – за къса отмора “, добави Николов. Според там би трябвало да има да вземем за пример един дребен фронт офис като туристическия център на основната улица. „ Трябва да мислим за опазване на опциите на подземния паркинг и да отговорим на потребностите на жителите и гостите на града. Ако се стигне до хипотезата Община Бургас да обезвъзмездява финансово притежателите, можем да съберем средства ”, сподели още кметът на Община Бургас.
Веселина НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР