Бургас се обединява в помощ на 24-годишна жена, която се

...
Бургас се обединява в помощ на 24-годишна жена, която се
Коментари Харесай

Студентка се бори за живота си след тежка катастрофа

Бургас се сплотява в помощ на 24-годишна жена, която се бори за живота си след тежка злополука. Жители на морския град провеждат благотворителен концерт в нейна помощ. На потърпевшата ѝ предстоят няколко интервенции, заяви NOVA.

Росица Динева е студентка по плуване в Националната спортна академия. Тя аварирала на 3 март на връщане от Шипка. Автомобилът, в който пътувала, се преобърнал на пътя, по-късно се влачил към 100 м. Росица изпаднала през задното стъкло.

Младата жена е настанена в Университетската болница „ Св. Георги ” в Пловдив. Жизнените ѝ индикатори се усъвършенстват, показа брат ѝ Стоян. Сестра му обаче има доста тежки контузии. Пет от гръбначните ѝ прешлени, тазът и лакътят ѝ са счупени. „ Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е сериозно ”, добави Стоян Динев.

В колата имало общо трима души, само че само Росица е потърпевша. За лекуването ѝ няма съответна нужна сума, тъй като интервенциите са няколко. „ Много младежи в Бургас, които имаме рок групи, подемаме самодейността да създадем концерт на 10 март в Модерен спектакъл ”, сподели уредникът на благотворителното събитие Красимир Язов. Съученички на 24-годишната жена са сложили кутии за дарения из целия град.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР