Бургас. Само броени дни остават до отпътуването на една от

...
Бургас. Само броени дни остават до отпътуването на една от
Коментари Харесай

Остават броени дни до закриване на изложбата за Тутанкамон в Бургас

Бургас. Само броени дни остават до отпътуването на една от най-впечатляващите изложения, гостували в Бургас - " Тутанкамон - една незавършена любовна история ". Експозицията се намира във фоайето на Държавна опера - Бургас, където ще остане до 31 септември. През идващите дни всеки може да я прегледа на преференциална цена. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
При групово посещаване на възпитаници и студенти цената на индивидуален билет е 6 лв., като групата би трябвало да бъде минимум 20 души. Ако сте гражданин на Бургас - цената на пропуща е 8 лв.. За задачата би трябвало да визиите персонална карта, с която да удостоверите сегашния си адрес в града.
За групово посещаване на пенсионери цената на пропуща е 6 лв., като групата също би трябвало да наброява минимум 20 души. Изложбата е отворена за гости всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.
Повече от 100 експоната пресъздават с оптималната акуратност гробницата на фараона, останал в историята като " детето цар ".
Представените експонати са копия на достоверни находки. Изработени са от компанията Horus Limited, която единствена в целия свят има издадено позволение за това от Министерството на културата в Египет.
Досега изложбата е представяна в редица страни по целия свят, само че идва за първи път в България с поддръжката на Община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР