Бургас. Регионална библиотека Пейо Яворов“ брандира автобус с ликовете на

...
Бургас. Регионална библиотека Пейо Яворов“ брандира автобус с ликовете на
Коментари Харесай

Бургас: Регионална библиотека „Пейо Яворов“ брандира автобус с ликовете на български класици

Бургас. Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ брандира рейс с ликовете на български класици. От двете страни на возилото са Пейо Яворов, Иван Вазов и Алеко Константинов, а на гърба – Петя Дубарова и Христо Фотев. Под тях се чете и слоугъна – „ Пътувай, чети, обичай… Бургас! “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Брандираният рейс ще пътува по линия 9 на градския превоз в Бургас. Това е един от най-дългите направления, който свързва комплекс „ Меден рудник “ с комплекс „ П. Р. Славейков “.
Инициативата на бургаската библиотека е във връзка 130 години от основаването й. Това е първото събития, с което ще бъде маркирана годишнината. За първи път културен институт у нас брандира транспортно средство.
„ С брандирането на рейса още един път желаеме да покажем, че сме новаторски и разнообразни. Надявам се, че по този начин ще предизвикваме бургазлии да четат повече. А това има и възпитателна цел. Децата, които ще пътуват с рейса ще питат родителите кои са тези хора, чиито облици са от двете страни. И по този начин ще научат още нещо “, показа Мария Бенчева – шеф на Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР