Бургас. Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72

...
Бургас. Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа мъж, обвинен за противозаконно подпомагане на 13 чужди граждани да пребивават и преминават през страната в нарушение на закона

Бургас. Районна прокуратура - Бургас задържа за период до 72 часа М.И. Той е упрекнат за това, че е подкрепил 13 непознати жители да обитават и минават през територията на страната в нарушаване на закона. Това оповестиха от Районна прокуратура - Бургас .

Престъплението е осъществено на 22 април т.г. в региона сред моста на река Караагач и град Китен, община Царево, обл. Бургас, и по път с. Синеморец - гр. Бургас. Престъпното действие е осъществено за набиране на имотна полза, а обвиненият е работил като съучастник с неустановени по досъдебното произвеждане лица. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, предл.1 и т.5, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено, посредством потребление на моторно транспортно средство – микробус.

Обвиняемият е бил арестуван при профилирана интервенция от чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “. По време на следствието е открито, че чужденците са жители на Република Сирия. Те са без документи за идентичност. В транспортното средство се е намирал и малолетен български жител, който е разпитан в качеството на очевидец по досъдебното произвеждане. Установено е също по този начин, че товарният автомобил е бил с неистинен регистрационни табели. Той е бил брандиран с логото на комерсиално сдружение, което е трябвало да заблуди и отклони вниманието на проверяващите от транспортното средство.

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, което ще бъде прегледано от Районен съд - Царево.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР