Бургас. Преди няколко години реших да участвам в обществения живот

...
Бургас. Преди няколко години реших да участвам в обществения живот
Коментари Харесай

Живко Табаков, ДБГ: Бургас трябва да има посока и ние заедно можем да я зададем

Бургас. Преди няколко години взех решение да вземам участие в публичния живот на Бургас, воден от убеждението, че материалното богатство на хората, живеещи в родния ми град, би трябвало да бъде усъвършенствано, а скъсаната връзка сред институции и жители – възобновена. Вярвах и не преставам да имам вяра, че Бургас може да бъде мощен град на свободни хора, който дава на жителите положителни приходи, качествено опазване на здравето и обучение, обществена равнопоставеност, сигурност, чиста околна среда и благоприятни условия за развиване на мощна стопанска система и конкурентноспособен туризъм. Това сподели общинският консултант и претендент за кмет на Бургас Живко Табаков по време на формалното показване на претендентите за общински съветници от партията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Към днешна дата осъзнавам, че Бургас е изправен пред съществено тестване, подбудено от неналичието на работеща стопанска система, ниско трудово заплащане и незадоволителни благоприятни условия за реализация “, сподели още Табаков и добави, че високите налози, повишението на цените на услугите, отсъствието на здрава бизнес среда и инвеститорски интерес, напускането на младежите, ускориха чувството за незадоволеност и яд към ръководещите.
„ Гневен съм и аз и споделям Вашите паники, тъй като Бургас не е единствено град на другарските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е единствено на елита, само че и на всички бургазлии, които желаят да се развиват и съумяват без персонални връзки или благосъстояние, а от работа и пълномощия “, съобщи Живко Табаков и добави, че Бургас постоянно е бил друг със своята атмосфера. „ Бургас предизвика въображението, вълнува и ражда гении в разнообразни сфери. Техните триумфи са мотив за горделивост, единство, взаимност и поддръжка. Бургазлии са мощни хора и хиляди пъти са показвали, че дружно могат да градят по-добър и обективен живот, само че и да смъкват доверието си от тези, които не го заслужават. Бургас не заслужава това ръководство, в което на жителите са раздадени второстепенни функции. Бургазлии би трябвало да държат контрола върху локалната власт и да вземат участие в разпределянето на обществените запаси. Да знаят кой и по какъв начин харчи техните пари. Убеден съм, че ориста на града ни зависи от нас като едно цяло, само че и от решенията на всеки един поотделно “, добави още той. „ Днес публично разгласявам пред Вас готовността си да се кандидатирам за кмет на Бургас и с това давам начало на необятен цивилен спор, посредством който дружно ще изградим общата ни визия за развиване на града. Тя ще бъде и контракт за доверието ни един към различен. В продължение на 10 седмици аз ще повдигна пред вас 10 тематики, които са значими за всеки гражданин града ни. Вашите отзиви и оферти ще може да изразите на формалната ми страница във фейсбук, където да стане допустимо и присъединяване на доста наши съграждани отвън рамките на Бургас, във всичките ми открити приемни, както и в централния ми офис на ул. „ Фердинандова ” 2 Б “, сподели още Табаков и добави, че не е не запомнил своите задължения като определен общински консултант, борещ се всеки ден за постигането на положителни резултати.
„ В продължение на четири години ние имахме шанса да се срещнем, да дискутираме, вървяхме един до друг във значими борби. Много пъти търсих Вашата поддръжка, желая я и в този момент, с цел да продължа да работя за Бургас. Това не е краят на общия ни път, а нова опция за просперитета на Бургас. Вероятно този спор няма да отговори на всичките Ви въпроси, няма да бъдем на едно мнение постоянно, само че ще извадим на напред във времето значителните и значимите неща за нас като общество, като българи, като бургазлии. Бургас би трябвало да има посока и ние дружно можем да я зададем “, добави Живко Табаков.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР