Бургас. Преди броени дни приключи международният младежки лагер Ледено климат

...
Бургас. Преди броени дни приключи международният младежки лагер Ледено климат
Коментари Харесай

Бургас: Ученик от Немска гимназия „Гьоте“ участва в Международната младежка екоекспедиция в Балтийско море

Бургас. Преди броени дни завърши интернационалният юношески лагер „ Ледено климат обучение “, който се организира за 12-и път от Фондация „ Арвед Фукс “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В младежката екоекспедиция се включиха 10 участници от разнообразни страни (България, Италия, Германия, Естония и Турция). Христо Андреев, възпитаник в Немска гимназия „ Гьоте “ - Бургас бе един от участниците в интернационалната младежка експедиция в Балтийско море. Христо завоюва първо място на интернационалното Ice Climate Education съревнование за учебни заведения 2019 и беше поканен да взе участие в Международния юношески лагер 2019 на борда на платнохода Ryvar, който плаваше из Дания и югозападната част на Балтийско море.
Пътуването стартира в немското пристанище „ Кил " и в границите на 10 дни обиколи разнообразни датски острови. Особено впечатляващ за участниците в екоекспедицията бе датския остров Samsø, който е първия остров, изцяло захранван от възобновима сила. Младите еколози получиха информация от първа ръка по отношение на способи за справяне с смяната на климата, чийто резултат е най-забележим в морската среда и Арктика. I.C.E. Youth Camp 2019 се концентрира върху актуалното световно повишаване на температурите, топенето на ледовете на Северния полюс, увеличаващите се морски равнища и температури. Учениците научиха от водещи учени обстоятелства за увеличаващата се заплаха от пестицидите в питателните артикули и замърсяването с микропластмасови частици. По време на лагера възпитаници участваха в лекции и полемики, велопоходи, посетиха разнообразни научни центрове по крайбрежието на Дания, доста музеи и уъркшопове.
Според Арвед Фукс младежите са тези, които могат и би трябвало да работят за ограничение на замърсяването в международен мащаб, както и с климатичните промени. Това е и концепцията за провеждането на I.C.E. Youth Camp 2019. За страдание Арвед Фукс имаше единствено видеоконферентна връзка с младите еколози, защото известният еколог и полярник бе на Експедицията „ Ocean Change “ в Исландия. Арвед Фукс е немски откривател и еколог. На 30 декември 1989 година той и Рейнхолд Меснер са първите, които доближават Южния полюс без помощ от животни или мотори, на ски и с помощта напразно. Това го направи и първият човек, който доближи до двата полюса пешком в границите на една година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР