Бургас. Първото, което ще направим след тези избори, е да

...
Бургас. Първото, което ще направим след тези избори, е да
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Елена Йончева, БСП: Първото, което ще направим след тези избори, е да има единен стандарт в Европа за минимална европейска пенсия и заплата

Бургас. Първото, което ще създадем след тези избори, е да има обединен стандарт в Европа за минимална европейска пенсия и заплата. Това сподели представителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и лидер на листата на Българска социалистическа партия за идните евроизбори Елена Йончева по време на закриването на акцията на партията в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите ѝ минималната би трябвало да бъде най-малко 60% от междинната работна заплата. „ Това е достижимо. Ние ще осъвременим пенсиите. Но това са единствено първите стъпки. Имаме такава стратегия, и левицата в Европейския парламент, наречена „ Европейски обществен дирек “, която към този момент е прокарана и която следва да се гласоподава. Това е борба, само че ние ще я спечелим “, означи Елена Йончева.
Тя добави, че е нужна стопанска система с висока принадена стойност. „ Тези милиарди, които България губи всяка година, ние ще вкараме в действително работеща стопанска система. Ние ще дадем на всяко работещо семейство за всяко второ и трето дете 6400 лв.. На тези фамилии, които постоянно заплащат своите обществени осигуровки. Трябва да се понижи данъчната тежест на родители с деца. Необходимо е общинските детски градини да са безвъзмездни. И ще го създадем. Трябва да се понижи Данък добавена стойност на медикаментите и детските храни – по този метод ще помогнем на фамилиите. Но най-важна е стопанската система – нещо, което България няма “, уточни още Йончева.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР