Бургас. Откриването на медицински факултет в университет Проф. д-р Асен

...
Бургас. Откриването на медицински факултет в университет Проф. д-р Асен
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Откриването на медицински факултет в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ е историческо решение, както за Бургас, така и за градовете в близост до него

Бургас. Откриването на медицински факултет в университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ е историческо решение, както за Бургас, по този начин и за градовете наоколо до него. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов по време на брифинг във връзка откриването на факултета, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му това решение ще сътвори опция за младежите в града да се образоват в мечтаната компетентност.
„ Успоредно с образованието по медицина на български език, получаваме и акредитация за образование на британски език. Така че, младежи и от други страни да имат опцията да се учат в Бургас “, означи кметът Николов и добави, че концепцията за самодейността е зародила преди 6 години. „ Медицината е царицата на естествените науки и като такава беше извънредно неотложно разкриването на този тип академично обучение в Бургас. За нас беше късмет да стартираме такава самодейност. В тази идея се включиха голям брой съидейници – политици, лекари, общественици, шефове на здравни центрове, ректори и други хора, които са родени в Бургас и милеят за него. Благодарение на тези старания този бодлив път изминахме с много премеждия, сложности, само че е значимо, че към този момент е реалност “, сподели още кметът Николов.
Според него това един метод след 5-10 години казусът на Бургас, обвързван с неналичието на квалифицирани медицински експерти, да бъде позволен. „ Един от трите значими казуса за 12-те години в които извършвам длъжността кмет постоянно е бил опазването на здравето. Коренът на проблемите, свързани с него, се дължи на неналичието на квалифицирани експерти в тази област. За страдание, се следи мигриране на пациенти – те търсят здравна помощ отвън града. Убеден съм, че с първите, приключили курсове, този проблем ще се позволи “, добави кметът Димитър Николов.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР