Бургас. Открит урок за живота и делото на Васил Левски

...
Бургас. Открит урок за живота и делото на Васил Левски
Коментари Харесай

Бургас: Открит урок за живота и делото на Васил Левски ще изнесат учениците от Търговската гимназия по повод 146 години от обесването на Апостола на свободата

Бургас. Открит урок за живота и делото на Васил Левски ще изнесат учениците от Търговската гимназия във връзка 146 години от обесването на Апостола на свободата. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Откритият урок за живота и делото на Дякона на тематика: „ Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола “ ще изнесат учениците от единадесети клас на Търговската гимназия с началник Емилиян Делишменов на 19 февруари от 18.00 часа в зала „ Петя Дубарова “ на КЦ „ Морско казино “. Събитието е част от програмата на Община Бургас, отдадена на годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Как през днешния ден младежите виждат идеалите на Васил Левски, какво ни е завещал и защо се е борил той? Отговорите на тези и доста други въпроси, презентация, рецитал на стихове и авторски произведения, отдадени на Дякона, са подготвили участниците в идната полемика.
В дебатите ще се включат още представители на Регионален исторически музей и Държавен списък - Бургас, които ще показват обстоятелства, писма и архивни документи, свързани с Левски.
Регионална библиотека „ Пейо Яворов “ също ще означи събитието с галерия на книги за живота и делото на Апостола, подбрани от сбирките на библиотеката. За музикалното оформление на събитието ще се погрижат изпълнителите от детски хор „ Милка Стоева “.
За всеки посетител на вечерта уредниците са подготвили илюстриран разделител за книги с обръщение на националния воин, звучащо настоящо и през днешния ден. „ Завинаги с нас! Незабравимите уроци на Апостола “ е самодейност на бургаските читалища в партньорство с Община Бургас.
Програмата, отдадена на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, ще стартира още в 11.30 часа с заупокойна молитва, отслужена от бургаските духовници и обред по поднасяне на венци и цветя от признателните поданици.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР