Бургас. От 18.00 часа на 1 септември на открита сцена

...
Бургас. От 18.00 часа на 1 септември на открита сцена
Коментари Харесай

Бургас: Изложба с 200 шедьовъра на корабомоделисти от 16 държави ще бъде открита на сцена „Охлюва“ на 1 септември

Бургас. От 18.00 часа на 1 септември на открита сцена „ Охлюва “ ще стартира гала за показване на участниците и разкриване на Европейския шампионат по корабомоделен спорт в клас „ С “, на който Бургас ще е хазаин в дните до 8 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В рамките на една седмица всеки искащ може да прегледа при вход свободен 200 модела на сръчни майстори от 16 страни – България, Румъния, Хърватска, Чехия, Полша, Русия, Беларус, Казахстан, Украйна, Италия, Холандия, Англия, Сърбия, Унгария, Словакия и Швеция. Те ще бъдат подредени в КЦ „ Морско казино “ в разнообразни секции – ветроходни кораби, моторни кораби, миниатюри, елементи и корабни уреди, модели в бутилка. Много от тях са оценени на хиляди евро. Сред най-интересните български експонати в изложбата ще бъдат корабът „ Жасинт “ на Славян Нарлев, тежка фрегата „ Белана “ на Любомир Ненов, фрегата „ Венос “ на Йордан Яйманов, линеен транспортен съд „ Бисмарк “ на Никола Друмев. Всички те са отличени със златни медали на Световни шампионати и влиятелни интернационалните шампионати.
Изложбата включва творби на друга българска легенда – Веселин Казанлъклиев, който, за жалост, към този момент не е измежду живите. Негови кораби са продадени на баснословни суми на някои от най-големите музеи в Лондон, Хамбург и други Докато са в Бургас, моделите ще бъдат оценени от жури, формирано от лицензирани интернационалните съдии.
Специален посетител на Европейския шампионат ще бъде вицепрезидентът на Световната организация „ НАВИГА “ – Дмитрий Калмиков. Главен арбитър на шампионата ще е Мартин ван Гелдерен от Холандия.
Събитието се провежда с поддръжката на Община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР