Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас разпореди на кмета на Община

...
Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас разпореди на кмета на Община
Коментари Харесай

Бургас: Окръжната прокуратура даде указания за премахване на незаконна бариера, препятстваща достъпа до плаж „Аркутино“

Бургас. Окръжна прокуратура – Бургас разпореди на кмета на Община Приморско неотложно да извърши дадени инструкции от Областния шеф и неотложно да в профил незаконосъобразно инсталираните железна преграда и уреди, препятстваща транспортния достъп до морски плаж „ Аркутино “. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Бургас .
След разпоредена инспекция, осъществена от Областна администрация – Бургас, осъществена по възлагателен акт на Окръжна прокуратура –Бургас, която е трябвало да откри мястото, типа и метода на достъп до морски плаж „ Аркутино “, както и метода за прилагане на парцели държавна благосъстоятелност. Установено, е че северният метод към плажа е стеснен с портал от две огромни стоманени порти (бариери). Те са ситуирани на парцел – държавна благосъстоятелност (на Министерството на земеделието и горите). Проверката е открила, че вратите са отключени, пешеходният достъп е бил свободен, само че е събирана такса за вход с коли.
Служителите на Областна администрация – Бургас, направили инспекцията на 13.06.2019 година, не са съумели да открият самоличността на лицето, което е събирало таксата и с кого има подписан контракт за това.
Съобразно Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие е неприемливо върху държавен парцел да бъде сложена преграда, която да лимитира достъп до плажна линия, без за това да има нужните разрешителни.
Поради този факт по реда на Надзора за правда е издадено разпореждането на Окръжна прокуратура – Бургас към кмета на Община Приморско за пускане на незабавна процедура по Закон за устройство на територията по отношение на унищожаване на незаконосъобразно инсталираните железни уреди.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР