Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане

...
Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Бургас: Окръжният съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинения за опит за убийство Марин А.

Бургас. Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Марин А., обвинен за това, че направил опит съзнателно да умъртви К. С., като действието е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи. Извършеното действие е тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с „ Лишаване от независимост “ от 10 до двадесет години. Това оповестяват от пресцентъра на Окръжен съд - Бургас.
Видно от показанията на очевидците Н. А. и Л. Г., преди да изпадне в безсъзнание, потърпевшият К. С. е споделил пред тях, че е бил обичай от брат си Марин, а на въпрос на очевидеца Л. Г. за какво го е бил брат му, потърпевшият дал отговор, че повода за това е, че ревнувал от него приятелката си. Същевременно от показанията на очевидеца Л. Г. от МБАЛ „ Бургасмед “ ЕООД и от здравната документи, предоставена от болничното заведение се открива, че по време на прегледа на потърпевшия, същият е бил в безсъзнателно положение – кома, като е имал следи от контузии по главата.
Окръжен съд – Бургас възприе, че обоснованото съмнение за осъществено закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс от страна на обвинения Марин А. е налице. Съдът одобри, че по делото е належащо правенето на съдебномедицинска експертиза за изясняване какви телесни увреждания е получил потърпевшия, надлежно за определяне на характера, насоката и силата на упражненото физическо влияние по отношение на него.
Опасността обвиненият Андонов да се укрие или да извърши закононарушение, по мнение на сегашния състав на Бургаския областен съд е действителна. Опасността от осъществяване на закононарушение от страна на обвинения съдът откри от данните за предходното му наказание за тежко съзнателно закононарушение срещу собствеността. С определение за одобрение на съглашение на Бургаския областен съд, в действие от 6 април 2017 година, за закононарушение по член 198, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, обвиненият е бил наказан на отнемане от независимост за период от една година, чието осъществяване било отсрочено за период от четири години на съображение член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс. Деянието, за което е повдигнато обвиняване по актуалното досъдебно произвеждане, е било осъществено в изпитателния период на предходното условно наказание. За сегашния правосъден състав предходното наказание на Марин А. явно не е изиграло своя изправителен и превъзпитателен резултат. За съда това характеризира извънредно отрицателно личността на обвинения и независимо обосновава действителна заплаха същият да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван.
Същевременно по делото са налице и данни, че обвиненият има официално регистриран адрес в гр. Бургас, само че на този адрес са регистрирани доста лица, а обвиненият рядко обитава там, надлежно при потребност установяването му е затруднено. Установява се също по този начин, че от 1 януари 2015 година обвиненият има регистрирани две прекосявания на държавната граница, а и е бил обявяван за търсене по отношение на друго досъдебно произвеждане с депеша от 5 октомври 2016 година На база на тези данни съдът обоснова съществуване на действителна заплаха от укриване на обвинения.
Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен период.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР