Бургас. Официално от днес стартира ремонта на емблемата на музикалното

...
Бургас. Официално от днес стартира ремонта на емблемата на музикалното
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Официално от днес стартира ремонта на емблемата на музикалното изкуство в Бургас – Концертна зала „Проф. Иван Вульпе”

Бургас. Официално от през днешния ден започва ремонта на емблемата на музикалното изкуство в Бургас – Концертна зала „ Проф. Иван Вульпе ”. Това сподели пред публицисти кметът на Бургас Димитър Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Вече 7-8 години с шефа на бургаската опера Александър Текелиев се борим да дадем нов живот на тази емблематична за бургазлии постройка. Оказа се, че общината не може да кандидатства и няколко пъти ни връщаха плановите оферти, тъй като постройката е държавна благосъстоятелност. Мислихме разновидности операта да трансферира собствеността на общината. Накрая взехме решение община и страна, че това отчайващо положение на тази постройка би трябвало да се приключи. Лично съгласно мен няма бургазлия, който през детството си да не е минавал през тази зала и да не е взел участие в разнообразни културни събития, по тази причина и тя е такава сантиментална горделивост на Бургас “, добави Николов. По думите му е правена социална поръчка и контракт с компания е подписан. „ Сградата е доста остаряла и е една от първите здания в този регион на Бургас, по тази причина безусловно всичко ще бъде сменено и се надявам до края на тази година ремонтът да завърши “, посочи Димитър Николов.
„ Искам да кажа, че това е дълго чакан, бленуван и желан момент с изключение на от бургазлии, само че и от всички музиканти, които работим в тази постройка, тъй като надали някой знае, че множеството подготовки на оркестъра се организират точно тук и изискванията са неприятни, а от изискванията зависи даже и настроението, качеството на това, което ще създадем и привличането на нови хора. Прекрасно е, че най-сетне след толкоз очакване постройката ще бъде ремонтирана и приведена в нов тип “, добави шефът на операта и Концертна зала “Проф. Иван Вульпе ” Александър Текелиев.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР