Бургас. Общият брой на регистрираните безработни в ДБТ – Бургас

...
Бургас. Общият брой на регистрираните безработни в ДБТ – Бургас
Коментари Харесай

Атанаска Янева, Бюро по труда – Бургас: Общият брой на регистрираните безработни в Бюрото по труда към 31 юли е 2685

Бургас. Общият брой на записаните безработни в ДБТ – Бургас към 31 юли е 2685. Това сподели пред публицисти Атанаска Янева, гл. специалист отдел ПУ в ДБТ - Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . Според Янева в община Бургас са 2080 души, община Средец – 494, община Камено – 111. Спрямо предходния месец в Бургас са с 52 души повече. В община Средец са с 6 индивида повече, а в община Камено са с 6 индивида по-малко. „ Равнището на безработицата в региона на ДБТ - Бургас към 31 юли е 2.33%, като за община Бургас е 1.95%, за община Средец е 9.69%, а за община Камено – 2.95″, сподели още Янева. По думите ѝ входящият поток през месеца е от 678 безработни лица, като това е с 191 са повече съпоставяне с предходния месец, а 628 са новорегистрираните и 50 са с възобновена регистрация.
„ В община Бургас са регистрирани 545 индивида, в община Средец – 74 души, а в Камено са единствено 9 индивида. С възобновена регистрация в Бургас има 48-ма души, в Средец – 8 лица, а в Камено няма лица с възобновена регистрация “, съобщи Янева и добави, че изходящият поток е 626 души, което е с 254 по-малко по отношение на месец юни. По думите ѝ това се дължи на по-малко почналите работа през месеца, защото сезонът е деен и повече хора са почнали през предишните месеци. Непотвърдилите регистрацията си са 207 души, 224 са отпаднали от регистъра на ДБТ, а 113 са отпаднали по други аргументи.
„ Заявените свободни работни места на първичния трудов пазар в Дирекция „ Бюро по труда “ – Бургас за месец юли са 376, 73-ма индивида са професионално насочени и съветвани, а 121 лица са взели участие в групови мероприятия за професионално насочване, информиране и интензивно държание на пазара на труда.
В стратегии за образование и претовареност са работили 130 лица, като нововключените са 33, от тях 16 дами са включени в образование. Изразходените средства по дейна политика са 114 899 лв. “, посочи Янева и уточни, че по насърчителните ограничения за претовареност през месец юли са работили 24 лица, от тях 19 са били в субсидирана претовареност, а изразходваните средства са 10 002 лв.. Тя добави, че по схеми за образование и претовареност от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ през месец юли са работили 147 лица, от които 5 лица с допълните съглашение за тласъци, нововключените са 5 лица. Програмата „ Родители в претовареност “, така наречен детегледачки към 31 юли в Бургас са работили 98 лица.
„ Към 1 април започва вторият стадий на план „ Ваучери за заети лица “, в Дирекция „ Бюро по труда " - Бургас има подадени 66 заявки, от които 58 са утвърдени. Издадени са 14 ваучера, стартирали са 3 курса с 8 обучаеми лица. Едното лице е приключило образованието “, посочи Янева.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР