Бургас. Над 600 метра бракониерски мрежи са установени в язовир

...
Бургас. Над 600 метра бракониерски мрежи са установени в язовир
Коментари Харесай

Бургас: Над 600 метра бракониерски мрежи са установени в язовир „Мандра“ и езеро Вая

Бургас. Над 600 метра бракониерски мрежи са открити в язовир „ Мандра “ и езеро Вая. Инспектори на РК - Бургас, с патрулна лодка ИАРА 23 направиха инспекция на язовир „ Мандра “ и езеро Вая, в региона на „ Капчето “ и „ Пясъчника “. Това оповестяват от Изпълнителната организация за риболовство и аквакултури. В язовир „ Мандра “ бяха открити и извадени от водата 380 метра хрилни мрежи в работно състояние с улов от 26 кг риба, от типа „ сребриста каракуда “. Рибата беше върната в акваторията на язовира.
От водите на езеро Вая бяха извадени 235 метра хрилни мрежи в работно състояние с уловена в тях риба – „ сребриста каракуда “ – 18 кг. Рибата беше върната назад във водата.
Инспектори на РК - Бургас направиха две взаимни инспекции със чиновници на Групово дело " Гранична полиция ". С патрулни катери на ИАРА и Групово дело " Гранична полиция " беше тестван региона на Ахтополски залив, където бяха открити хрилни мрежи с приблизителна дължина 500 м. в работно състояние за улов на „ Калкан “, като същите бяха извадени от водата, а уловът – 3 бр. „ Калкан “ върнат назад в акваторията на залива. При инспекцията в региона на плаж Силистар бяха открити и извадени от водата мрежи в работно състояние с дължина 1100 м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР