Бургас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна

...
Бургас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна
Коментари Харесай

Бургас: Министър Красен Кралев и кметът Димитър Николов обсъдиха възможностите за изграждане на нов стадион в града

Бургас. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира работна среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . По време на срещата Димитър Николов показа оферти на Общината за подобаващи терени, на които би могло да се построи футболен стадион, който да дава отговор на критериите за провеждането на огромни интернационалните шампионати.
Според министър Красен Кралев сега България приготвя кандидатурата си дружно със Сърбия, Гърция и Румъния за вероятно домакинство на Световно и Европейско състезание по футбол. Той добави, че Бургас е един от градовете, които имат поради, защото има отлична инфраструктура – има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, огромна хотелска база. Процесът към момента е в самото начало, само че те би трябвало да са наясно какви са опциите, тъй като за присъединяване в тази кандидатура, би трябвало да се предложат и изградят 4 нови стадиона с потенциал 40 000 души.
По време на работната среща присъстваше и основният проектант на Общината Веселина Илиева.
Според кмета Димитър Николов първият терен, който се счита за подобаващ, е бивше военно отделение, което се намира на входа на Бургас. Другият е стадион „ Черноморец “ в квартал „ Акациите “, който може да бъде напълно престроен.
Министър Кралев дефинира съдействието с кмета на Бургас като чудесно и изрази убеденост тази година да бъде завършен най-големият план, който министерството има в Община Бургас – многофункционалната спортна зала „ Арена Бургас “. „ Това ще бъде още едно украшение за града. Смятам, че кметовете, които работят, обичат спорта и отделят от ресурсите на Общината, сме длъжни да ги поддържаме с държавни планове “, добави той.
По време на работното си посещаване Красен Кралев, дружно с кмета на Бургас, посетиха и закрития плувен басейн с олимпийски размери „ Парк Арена ОЗК “, където се организира втория квалификационен кръг от шампионата по водна топка за мъже. Спортният министър и Димитър Николов изгледаха срещата сред Черноморец - Бургас и Аква Спорт - Варна, която приключи с резултат 12:14, в интерес на Варна. След нея Красен Кралев даде старт на дуела сред варненските тимове Комодор - Варна и Черно море.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР