Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи наградата Бург на

...
Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи наградата Бург на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи наградата Бург на годината на Цанко Цанков и наградата Художник на годината на Атанас Стоянов

Бургас. Кметът на Бургас Димитър Николов връчи премията " Бург на годината " на Цанко Цанков и премията " Художник на годината " на Атанас Стоянов, рпедаде кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . На почетна гала в Бургаската художествена изложба кметът Димитър Николов отличи заслужилите в двете категории.

Номинирани за " Бург на годината " бяха доцент доктор Теодор Седларски - притежател на Националната премия „ Братя Евлогий и Христо Георгиеви “ за обучение, плувецът Цанко Цанков, Маестро Стефан Диомов, Йордан Янев - Зайн - разгласен за “Илюзионист на годината “, за развиването на корабомоделизма, Ганчо Йорданов, режисьорът Симеон Димитров, както и Куклен спектакъл - Бургас - за извоювания Икар за спектакъла „ Филифьонката, която вярваше в бедствия ”. Спечелилият премията Цанко Цанков бе първият човек в историята, преплувал акваторията на бургаския залив. Той изрече своите благодарности на всички за поддръжката в развиването на плуването.

За влиятелното отличие " Художник на годината " номинирани бяха Андрей Янев, Атанас Стоянов, Иво Бистрички и Никола Станчев. 11-членно жури гласоподава за установяване на призьора, който тази година бе Атанас Стоянов.

" Тази година художник на годината ще бъде един същински бургаски създател, който в действителност отделя страшбно доста време да работи с деца, да ги въодушевява и стимулира - Атанас Стоянов ", означи кметът Димитър Николов при връчването на премията. Кметът изрече своите благодарности към членовете на бургаската художествена колегия за всички взаимни мероприятия.

" Надявам се да срещнете огромна поддръжка от новия заместник-кмет по просвета - Диана Саватева, тъй като Бургас е град на нематериалност и просвета и ние би трябвало да усилваме напъните си в тази тенденция дружно. Благодаря ви за това партньорство, за напъните, които полагате и за самочувствието на Бургас, което се дължи на Вас. Благодаря ви, че всяка година броят ви се усилва и Вие въвличате със себе си от ден на ден младежи. Благодаря на тези, които работят с детските школи в Бургас - тази последователност е извънредно значима за нас ", сподели още кметът Димитър Николов.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР