Бургас. Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в

...
Бургас. Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха споразумение към Колективния трудов договор в сферата на образованието

Бургас. Кметът Димитър Николов и представители на учителските синдикати в Бургас подписаха съглашение към Колективния трудов контракт в областта на образованието, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В документа са контрактувани изискванията на труд и възнаграждение в образователните заведения в границите на настоящата система на делегирани бюджети и самоуправление. На подписването на документа участва и зам.-кметът по просвета и обучение Йорданка Ананиева.
Споразумението към Колективния трудов контракт регламентира нарастването на учителските заплати с 20 %. Това ще стимулира повече младежи да потърсят реализация в областта на образованието и в това време ще даде спомагателен тласък на преподавателите с опит да развиват своята професионална подготовка, разясниха представителите на учителските синдикати.
По време на срещата представителите на администрацията и учителските синдикати разискаха тематики, свързани с развиването на образованието, въвеждането на новаторски технологии в образователния развой и подобряването на инфраструктурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР