Бургас изгуби един от дългогодишните си университетски преподаватели – доц.

...
Бургас изгуби един от дългогодишните си университетски преподаватели – доц.
Коментари Харесай

Тъжна вест. Бургас изгуби дългогодишния университетски преподавател доц. д-р Юрий Илин

Бургас изгуби един от дългогодишните си академични преподаватели – доцент доктор Юрий Илин.

Той дълги години работи в Центъра по филантропични науки на Бургаския свободен университет. Неговият професионален път в БСУ като учител по немски език стартира през далечната 1991 година. Тогава е назначен и за началник Катедра „ Чужди езици “. През 1998 година доцент Илин става координатор по западноевропейски езици, литература и просвета към Филологическия факултет, а две години по-късно – програмен координатор на Програмен съвет „ Приложна филология “ към Центъра по филантропични науки.

Доц. доктор Юрий Илин интензивно взе участие в основаването и одобряването на Бургаския свободен университет и в превръщането му в един от авторитетните образователни центрове в страната. Като член на Академичния съвет и на Общото заседание той нееднократно е доказвал своята високоотговорна гражданска позиция, резистентност и праволинейност при превъзмогване на компликациите, съпътстващи развиването на БСУ.

Носител е на юбилейния почетен знак на Бургаския свободен университет по отношение на 20-годишнината от основаването на университета.

Колегите и студентите му ще го помнят като високо ерудиран учител, извънредно честен и правилен сътрудник, заслужен и добър човек с висок морал, със светла душа и с положително сърце.

Кметът Димитър Николов изрича своите съболезнования към околните, приятелите и сътрудниците на доцент доктор Юрий Илин.

„ Скъпи опечалени,

Приемете моите съболезнования във връзка кончината на обичания и почитан от всички нас доцент доктор Юрий Илин.

Загубата му е извънредно тежък миг. За всеки, който го познава. За всеки, който се е докоснал до него като човек.

Нека се помолим за упокой на душата му. Той ще остане вечно в паметта на града ни с огромния си принос в развиването на филантропичните науки, с преподавателската си активност и публичната ангажираност за развиването на висшето обучение в Бургас.

Доц. доктор Юрий Илин бе необикновен експерт, който даваше доста от себе си в името на науката. Ще го помним постоянно с неговата добрина и искреност.

Поклон пред светлата му памет! “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР