Бургас и Варна също минаха в червената COVID зонаСлед София

...
Бургас и Варна също минаха в червената COVID зонаСлед София
Коментари Харесай

Бургас и Варна също минаха в червената COVID зона

Бургас и Варна също минаха в алената Коронавирус зона

След София през днешния ден нови две области минаха в алено. Това са Бургас и Варна, където заболеваемостта е над 250 на 100 000, демонстрират данните на Единния информативен портал. Общата заболеваемост за страната се повишава и през днешния ден е 162 на 100 000.

Новите случаи за миналото денонощие са над 1100. В болница остават 553-ма пациенти, от тях 32-ма са в интензивни отделения. 6-ма са умряли от затруднения.

Инфекциозна болница е измежду дребното лечебни заведения в столицата с разкрити Коронавирус кревати. Те са 70, от тях 26 са заети.

Според наблюденията на медиците сега множеството пациенти, които стигат до болница с ковид, са над 60-годишни, неимунизирани и с съпътстващи болести.

Доминиращият „ Омикрон “ и подвариантите му засягат главно горните дихателни пътища. Симптомите са хрема, кашлица, болки в гърлото, висока температура, болки в мускулите, които минават за няколко дни, оповестява бТВ.

При „ Алфа “ и „ Делта “ разновидността в доста от случаите е обиден и белият дроб, следи се и дихателна непълнота, по тази причина възстановителният интервал може да отнеме месеци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР