„Бургас доказа през последните години, че с правилната мотивация и

...
„Бургас доказа през последните години, че с правилната мотивация и
Коментари Харесай

Любен Дилов-син: Бургас има какво да покаже

„ Бургас потвърди през последните години, че с вярната мотивация и с хора могат да се случат неща, които сме считали за невъзможни. Инвестицията в хората е най-големият ангажимент, който всеки политик би трябвало да поеме – тя минава през опазване на здравето, обучение, инфраструктура. Бургас се сочи за образец за началното и междинното обучение, само че би трябвало да увеличим напъните си към висшето обучение в района. Градът има какво да покаже по повод и на археологията, на туризма, на икономическите зони, които ще продължат да се основават. Да работя с този тим е прелестно предизвикателство “. Това разгласи лидерът на листата на ГЕРБ-Бургас – Любен Дилов, по време на формалното разкриване на предизборната акция на партията в коалиция със Съюз на демократичните сили, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ За да се изпълнят всички заложени планове, би трябвало да има способени хора. Убеден съм, че кандидат-депутатите от ГЕРБ ще се борят това, което са дали обещание, да се случи. Няма време за губене, ние освен би трябвало да гоним Европа, а и да изпреварваме другите градове, в случай че желаеме Бургас да е град на младежите. Мястото, в което всеки може да осъществя своя живот и фантазия “, показа по време на откриването зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Областният водач на ГЕРБ-Бургас и претендент за депутат Димитър Бойчев акцентира, че упоритостта на структурата е за най-малко 6 мандата от 2 МИР. „ Винаги сме изпълнявали обещанията си. С доклада на работата си за миналия мандат показахме, че всичко, което сме поели като задължения, е изпълнено. И този път излизаме пред жителите на област Бургас с районна стратегия. Любен Дилов е потвърден политик и съм сигурен, че в негово лице Бургас ще има бранител на дела и планове “, добави той.

Ивелина Василева показа част от целите от националната стратегия за ръководство на ГЕРБ, както и акценти от районната. „ За идващия мандат главното предизвикателство ще бъде оправянето с обществените и стопански последици от пандемията. Ще продължаваме работата си с грижата за здравето на хората, с използване на обществени политики. В края на идващ мандат на ръководство задачите ни ще са Брутният вътрешен продукт да нарасне към 100 милиарда евро, минималната заплата в края на мандата да бъде най-малко 1000 лева, а междинната най-малко 2000 лева По отношение на бранш „ Околна среда “ преди дни пристигна положителната вест за „ зелена светлина “ по един от най-мащабните водни планове за Бургас. Ще бъдат направени вложения за възстановяване на ВиК инфраструктурата, за по-добро качество на питейната вода, за запазване на Черно море и на природата в Бургас и района, в 13 обитаеми места и 8 общини “, сподели тя.

Деница Николова, зам.-министър на районното развиване в мандат 2017-2021 година и номер 3 в листата, подчертава върху построяването на Университетска детска болница и четирилентови пътища в региона. „ Важно да запазим живота на хората и да намерим опция да подсигурим по-добро опазване на здравето за нашите деца. Да създадем региона и най-много Бургас съществена територия на напредък за целия югоизточен регион. Чрез построяването на Университетска детска болница ще допринесем за качественото обслужване за най-малките, приказваме освен лекуване, само че и за предварителна защита, диагностика. Предстои ни да продължим построяването на четирилентови пътища до дребните обитаеми места – Бургас-Царево, Бургас-Айтос, Бургас-Средец и несъмнено Бургас-Малко Търново. Работим по това, с цел да развиваме дребните обитаеми места и да се стремим към икономическо развиване “, съобщи Николова.

Жечо Станков разяснява идното възобновяване на програмата за саниране, както и опцията еднофамилните къщи да вземат участие в нея. Той посочи като приоритет от районната стратегия и обособяването на нови и екологично чисти индустриални зони и паркове.

Сред акцентите от районната стратегия на ГЕРБ-Бургас са нови вложения в съвременно обучение, ВиК вложения за още по-чисто Черно море, държавна политика за полети от и за Бургас, обществена политика за най-уязвимите, развиване на конгресен и състезателен туризъм в Конгресен център и зала „ Арена Бургас “, четирилентови пътища от Бургас до Царево, Айтос, Средец и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР