Бургас. Десетки граждани и общественици се включиха в честванията по

...
Бургас. Десетки граждани и общественици се включиха в честванията по
Коментари Харесай

Бургас: Десетки граждани и общественици се включиха в честванията по повод Деня на Тракия

Бургас. Десетки жители и общественици се включиха в честванията във връзка Деня на Тракия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . С поднасяне на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк до Военния клуб в града беше почетена паметта на хилядите българи – тракийски бежанци, намерили заслон в рамките на България и запазили родовата си памет, съдействали за съхранението на българската просвета и нематериалност.
На днешния ден преди 106 години през 1913 година Втора българска войска сполучливо завладява считаната за непревземаема Одринската цитадела. В формалния обред се включиха зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева, заместител регионалният шеф Севдалина Турманова, ръководителят на тракийско сдружение „ Екзарх Антим I “ Тодор Ангелов и други общественици.
„ В Бургас тракийците са общественост, която постоянно се поддържа, като по този метод резервира паметта, която би трябвало да предадем на идващите генерации. Днешният ден в действителност е значим, защото би трябвало да отдадем почитта си към всички, взели участие в Балканската война и към тези, взели участие в завладяването на Одринската цитадела “, съобщи Йорданка Ананиева. Програмата по отбелязване Деня на Тракия ще продължи и в утрешния ден от 18.00 часа в залата на Тракийско сдружение „ Екзарх Антим I “ с родолюбив рецитал, отдаден на Деня на Тракия, и награждаване на участниците в състезанието „ Георги Кондолов – живот, предан на свободата “.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР