Бургас. Благотворителен великденски базар е подреден в Професионалната гимназия по

...
Бургас. Благотворителен великденски базар е подреден в Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

Благотворителен великденски базар е подреден в ПГТ Проф. д-р Асен Златаров в Бургас

Бургас. Благотворителен великденски базар е спретнат в Професионалната гимназия по туризъм (ПГТ) " Проф. доктор Асен Златаров ". Това заяви за Радио " Фокус " - Бургас зам.-директорът Николай Димитров. Събитието се трансформира в една добра традиция за възпитаниците на гимназията, които годишно демонстрират уменията си в изработването на празнична декорация, с цел да оказват помощ на свои съученици в неравностойно състояние.

" Идеята се зароди от дълго време – преди към 5-6 години. Тогава за първи път организирахме великденски базар, а по-късно организирахме и коледен. За тези събития нашите възпитаници приготвят и продават свои творби - лакомства, украси и други, след което събраните средства дават за да бъдат подкрепени техни съученици в затруднено материално състояние. Комисия от класни ръководители се събира и взема решение кои възпитаници да получат помощта и в какъв размер да е тя ", уточни зам.-директорът.

Николай Димитров разясни, че тази година събитието се състои напълно по самодейност на ученическия съвет, а идеята ще бъде подкрепена и от художничката Стойка Димитрова. " Тя е дарила свои картини, които да бъдат продавани на базара, а събраните от тях средства също ще отидат в помощ на учениците ", добави зам.-директорът.

Великденският базар е спретнат във фоайето на гимназията, а всеки жеалещ може да го посети до 29 април. Виртуалната галерия с картините на Стойка Димитрова може да бъде прегледана

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР