Бургас. 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде

...
Бургас. 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде
Коментари Харесай

Бургас: 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури ще бъде открито в парк „Езеро“

Бургас. 10-то издание на Фестивала на пясъчните статуи ще бъде намерено публично в 19:00 часа. Шоуто ще предложи доста музика и изненади, а входът ще е свободен. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. И тази година пясъчният град, сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, ще очарова своите гости. „ Пясъчни приказки “ ще описват над 50 персонажи, построени от 5 600 тона пясък, преплетени в 20 композиции от юли до края на септември.
Тазгодишният фестивал е самобитна ретроспекция, в която е събрано най-хубавото от предходните издания. Всяка една статуя подхожда по тематика на минало издание, само че с нова визия, нов сюжет, нов дух и страст.
С всяка минала година, с изключение на известност, фестивалът събира и от ден на ден създатели, които на драго сърце разкриват гения си. В първото му издание, до магията на пясъчното изкуство са се докоснали 20 000 клиент. С всяка последваща година броят им нараства, като през 2016 година пясъчният град е посетен от 117 000 души.
Фестивалът на пясъчните статуи се организира в парк „ Езеро “ до Конната база, а цените за гости са без смяна – 1.5 лева за пенсионери и възпитаници, 2.5 лева за колективен билет, 3.5 лева елементарен билет и безвъзмезден вход за деца до 7 год. и лица с увреждания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР