Бурен спор се развихри в студиото на Здравей, България по

...
Бурен спор се развихри в студиото на Здравей, България по
Коментари Харесай

Спор в студиото на Здравей, България за първия болничен ден: Дали целта е никой да не лъже работодателите или нещо друго

Бурен спор се развихри в студиото на " Здравей, България " по Нова тв сред двамата опоненти Васил Велев от профсъюз на индустриалния капитал и Димитър Манолов - президент на КТ " Подкрепа ". Поводът беше би трябвало ли в действителност да не се заплаща първия болничен ден или не съгласно последната обсъждана смяна.

Синдикатите желаят среща с Борисов и са подготвени на съществени митинги по тематиката. 

Болничните се употребяват и за отбягване от уволняване. До 20% не идват на работа и срутват целия индустриален развой. Тази мярка ще докара до 1млрд Брутният вътрешен продукт повече, а служащият ще спечели неведнъж. Така е в доста страни от Европейски Съюз.Тези, които крадат, ще бъдат ощетени. Ще завоюват сериозните чиновници. Ще намалеят подправените болнични, изключително преди празници и почивни дни, сподели Велев. 

Това значи, че безусловно всички са подправени, по този начин ли?
Това, че някой не може да подтиква производството, не значи, че всички чиновници го лъжат. Ако съм болен, би трябвало да отида да си купя медикаменти, а нямам да имам пари за тях ли? - отвърна му бурно президентът на КТ " Подкрепа ".



Въпросът е Осигурнителният институт може ли да понесе тази тежест, попитаха водещите на предаването.

Докато продължаваме да се вършим на заболели, това ще ни е дереджето, заключи диалога Велев от работодателиския профсъюз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР