Бунтовниците от частната военна групировка Вагнер, които изминаха по-голямата част

...
Бунтовниците от частната военна групировка Вагнер, които изминаха по-голямата част
Коментари Харесай

Пригожин нареди на Вангер да се върне в базите си, за да се избегнат кръвопролития

Бунтовниците от частната военна формация " Вагнер ", които изминаха по-голямата част от пътя към столицата Москва, се съгласиха да се върнат в базите си, с цел да се избегнат кръвопролития, съобщи техният водач Евгений Пригожин, оповестява Ройтерс.

Бойците от частната войска на Вагнер, ръководена от някогашния съдружник на Путин Евгений Пригожин, към този момент бяха преодолели по-голямата част от пътя до столицата, откакто по-рано в събота превзеха град Ростов на Дон.

В аудио известие Пригожин удостовери, че е приел предлагането на президента на Беларус Александър Лукашенко и е наредил на войските си да се отдръпват, с цел да се избегнат кръвопролития, откакто те към този момент се бяха доближили на към 200 километра от Москва.

" Тръгнахме на 23 юни в нашия поход за правдивост. За 24 часа се придвижихме на 200 км до Москва. През това време не проляхме нито капка кръв на нашите бойци. Точно в този момент е настъпил моментът, в който може да се пролее кръв. Ето за какво, разбирайки цялата отговорност за това, че ще бъде пролята съветска кръв, ние обръщаме конвоя си и се връщаме в нашите базови лагери, според проекта ", сподели ръководителят на групата наемници " Вагнер ".

Малко преди този момент негово изказване, Беларус заяви, че нейният водач Александър Лукашенко е убедил Евгений Пригожин да спре напредването си към Москва, сигнализирайки за завършек на първия опит от три десетилетия за въоръжен прелом в Русия, оповестява " Файненшъл таймс ".

Пресслужбата на Лукашенко сподели, че той е прекарал " целия ден " в договаряния с Пригожин, откакто преди този момент " се е договорил за взаимни дейности " с съветския президент Путин и " в допълнение е изяснил обстановката по лични канали ".

Според същото известие Пригожин е " приел настояването на Лукашенко да спре придвижването на въоръжения ескорт на компанията " Вагнер " на съветска територия и да предприеме спомагателни стъпки за деескалация на обстановката ".

" В момента има безусловно преференциален и допустим метод за разреждане на обстановката на масата, с гаранции за сигурност на бойците на " Вагнер ", обявиха от пресслужбата на Лукашенко, само че без да прецизират елементи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР