Бунтовниците хуси в Йемен в петък изстреляха ракета, която подпали

...
Бунтовниците хуси в Йемен в петък изстреляха ракета, която подпали
Коментари Харесай

Подпален танкер с гориво след ракетна атака на хусите в Аденския залив

Бунтовниците хуси в Йемен в петък изстреляха ракета, която подпали транспортен съд, пренасящ петролни артикули за търговеца на артикули Trafigura, до момента в който подкрепяните от Иран бунтовници се активизираха офанзивите им против търговски и военни кораби в Аденския залив и Червено море.

Атаката на хутите против Marlin Luanda, танкер за петролни артикули в Аденския залив, беше първият, който удари търговски транспортен съд откогато Съединени американски щати и Обединеното кралство се сплотиха във втори набор от удари против екстремистите, които предизвикаха огромни разстройства в международната търговия, като се насочиха към сериозен маршрут.

Хусите по-рано в петък изстреляха противокорабна балистична ракета по USS Carney, транспортен съд на американския флот в Аденския залив. Централното командване на Съединени американски щати сподели, че Carney сполучливо е свалил ракетата.

В изказване на Яхя Сари, представител на хусите, се споделя, че групата е атакувала Marlin Luanda, който тя разказва като „ английски петролен транспортен съд “., макар че е плавал под флага на Маршаловите острови....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР