Бунтовниците хуси погрешка нацелиха танкер от неразкрита държава на 12

...
Бунтовниците хуси погрешка нацелиха танкер от неразкрита държава на 12
Коментари Харесай

Ройтерс: Хусите случайно се насочиха към товарен кораб, превозващ руски петрол

Бунтовниците хуси простъпка нацелиха танкер от неразкрита страна на 12 януари, който превозваше съветски нефт през Аденския залив, заяви Ройтерс, като се базира на основаната в Обединеното кралство морска работа охранителна компания Ambrey.

Хусите са подкрепяна от Иран въоръжена група, ситуирана в Йемен. След нахлуването на Израел в Газа, хусите започнаха да нападат кораби в Червено море и Аденския залив.

Ройтерс заяви, цитирайки източници от Организацията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO), че хусите са имали изстреля ракета към кораба, който падна във водата на известно разстояние и не аргументи вреди или жертви.

Няколко дребни лодки също преследваха товарния транспортен съд, само че не беше предоставена информация дали е имало пробив или морско прихващане опит.

Военните на Съединени американски щати и Обединеното кралство нанесоха удари против голям брой цели в следените от хусите райони на Йемен на 11 януари в отговор на офанзивите на хусите против кораби в Червено м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР