Бункер от бомбоубежище, построено през 1941 г. като радарен център

...
Бункер от бомбоубежище, построено през 1941 г. като радарен център
Коментари Харесай

Продават бункер от Втората световна война, началната тръжна цена е 4000 паунда

Бункер от бомбоубежище, издигнато през 1941 година като радарен център с 60 пространства на две равнища е разгласен за продажба в графство Девон в Англия за 400 000 паунда, заяви Daily Mail, съобщи БГНЕС.

Военният обект Hope Cove е с повърхност над 10 000 кв. м и се намира недалече от курортния град Салкомб и военното летище Болт Хед. Той е реконструиран по време на Студената война и е употребен от противовъздушната защита на страната за прихващане на руски самолети.

В случай на нуклеарен удар е трябвало да стане един от изключителните районни центрове на английското държавно управление. През 1958 година бункерът е предаден на Министерството на вътрешните работи на.

Говорителят на компания „ Емсън” разгласи, че искащите да купят нещо извънредно имат „ прелестната опция да получат този исторически обект от времето на Студената война”. Той е бил част от програмата на английското държавно управление ROTOR – радиолокационна система за противовъздушна защита, позволяваща на Обединеното кралство да открива евентуални офанзиви на руски бомбардировачи.

Търгът за бункера ще се организира онлайн на 10 февруари в град Ексетър.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР