Бундестагът прие нов закон за защита на населението от заразни

...
Бундестагът прие нов закон за защита на населението от заразни
Коментари Харесай

Спешно! Бундестагът прие закон за защита на населението от заразни болести

Бундестагът одобри нов закон за отбрана на популацията от заразни заболявания. С гласовете на новото парламентарно болшинство от социалдемократи, либерали и Зелени се вкарват нови правила за достъп до публичния живот.

Само имунизирани, преболедували и хора с негативен резултат от Covid тест ще могат да работят в офиса и да употребяват публичен превоз. 16-те провинции получават правото да вкарват спомагателни ограничения, като наложително носене на маска или ограничение на контактите.

Опозицията в лицето на към момента служебно ръководещите консерватори от ХДС/ХСС прикани за удължение периода на изключителната епидемиологична обстановка, която изтича на 25-ти ноември.

За да влезе в действие, законът би трябвало да получи на следващия ден утвърждението и на горната камара на Народното събрание, където са показани провинциите. Очаква се обаче консервативното болшинство там да отхвърли закона.

По-рано бе обявено, че Германия приготвя стягане на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

Заради покачващия се брой нови случаи на инфектирани с Covid-19, новото ръководещо болшинство в Германия предлага прекосяването към от отдалеченост. Достъп до работното място да имат единствено имунизирани, преболедували и хора с негативен резултат от тест, се споделя още в законопроекта.

За първи път се планува ограничението на достъпа до публичен превоз, в това число и градския превоз, което среща сериозна рецензия от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде признат, наложително става ежедневното тестване на работещите в опазването на здравето и старческите домове, които не са имунизирани и не са преболедували Covid-19. Обсъжда се и въвеждането на наложителна имунизация за някои специалности.

Сурови санкции се плануват за подправяне на зелени документи или използването им, което да се санкционира с три месеца до пет години отнемане от независимост.

Междувременно немското равнище на заболеваемост от Covid-19 продължава да слага нови върхове.

Институтът " Роберт Кох " в сряда, че равнището, което мери броя на инфектираните с ковид на 100 000 души на 7-дневна осреднена база, е повишено до 319,5 души, достигайки най-високи стойности от началото на пандемията.

Броят на смъртните случаи в цялата страна се е нараснал за последното денонощие с 294 до общо 98 274, до момента в който общият брой на инфектираните от началото на пандемията се е нараснал през последните 24 часа с 52 826 до 5 129 950.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР