Бундеслигата се гордее (и с право), че е най-резултатното от

...
Бундеслигата се гордее (и с право), че е най-резултатното от
Коментари Харесай

Търси се Спасител

Бундеслигата се гордее (и с право), че е най-резултатното от петте огромни шампионати в Европа. А също и най-посетеното – всеки кръг на мач вървят по над 45 000 фенове. И до момента в който последното мъчно ще се промени през този сезон – стадионите и на Щутгарт, и на Хановер събират по над 50 000 фенове, то головете стартират да понижат неприятно бързо.

През сезона 2013/2014 те бяха приблизително по 3,16 на мач, а в последните 10 години няма различен шампионат от огромните пет, който да е минал границата от три гола приблизително на дуел. През предишния сезон цифрата беше 2,86 и това не е по никакъв начин малко, само че в Испания беше 2,94, а в Италия – 2,95 – за първи път в последното десетилетие Бундеслигата не бе преди всичко.

Този сезон не стартира изключително обещаващо – първото нулево тъждество бе още в първия кръг, като в него единствено в един мач се разписаха и двата тима. В последния кръг имаше цели три нулеви равенства и единствено седемте гола в Дортмунд помогнаха да бъде мината границата от два гола приблизително на мач. Седем тима от всички 18 нямат приблизително по един вкаран гол досега, а още три имат тъкмо шест. И знаците са, че наклонността мъчно ще се промени. 



Само шоуто в Дортмунд спомогна резултатността да не падне до сериозни нива 

Последният Кьолн стигна до първата си точка в шестия кръг след 0:0 с Хановер. Тимът има единствено един вкаран гол досега – от бранителя Сьоренсен. Явно и треньорът Петер Щьогер, и спортният шеф Йорг Шмадке не са очаквали раздялата с Антони Модест да се отрази толкоз отрицателно, само че е реалност. С него в състава " козлите " щяха към този момент да са взели два-три мача на магия и да са много по-напред в класирането – по този начин, както ставаше през предишния сезон. В

Взетият за негов заместител Джон Кордоба е друг като жанр – доста по-работлив и преносим, само че му липсва магията на Модест (снимката долу). Колумбиецът има над 20 удара по посока на вратата, само че към момента без гол.



Положението във Вердер (три гола до момента) не е по-розово. Голмайсторът Макс Крузе (15 попадения и седем асистенции през предишния сезон) ще е отвън игра още дълго време поради счупена ключица, тъй че Александер Нури ще би трябвало да разчита головете да се разпределят по някакъв метод сред останалите футболисти. През предишния сезон се получаваше – Бартелс, Дилейни, Юнузович и компания помогнаха с по няколко гола, само че този към момента не. И зелените са към момента без победа.

През лятото Фрайбург продаде единствено двама футболисти, само че основни – Максимилиан Филип отиде в Борусия Дортмунд и към този момент има четири попадения за отбора, до момента в който Винченцо Грифо не играе за Гладбах поради травма. Без тях обаче южняците не могат да вкарват – два гола досега, дело на Нидерлехнер и Петерсен. Три от четирите точки са извоювани след нулеви равенства, само че за разлика от другите тимове в дъното, във Фрайбург най-малко отбраната е постоянна, тъй че би трябвало скоро южняците да вземат и първата си победа.

Хамбургер има четири вкарани гола (всичките в първите два кръга), като три от тях са след статични положения. След това северняците записаха четири следващи загуби с 10 позволени попадения. И без Николай Мюлер, който няма да се върне скоро в игра, и Аарън Хънт, HSV наподобява просто некадърен да стигне до гол. В три от последните четири кръга тимът даже не сътвори чисто състояние, а Боби Ууд колкото и да са старае, самичък няма да успее да издърпа отбора на Маркус Гисдол от блатото.

Волфсбург вкара три гола в два кръга, освен това този измъкна 2:2 в Мюнхен, само че допреди идването на новия треньор ситуацията на " вълцит " е беше отчайващо. Още повече Марио Гомес, който самичък ги избави през предишния сезон, е контузен. Мартин Шмид обаче внесе нова сила, а и съществуването на Нтеп, Ориги, Дидави и Мали би трябвало да значи, че по-добрите времена са напълно близо. А и първата точка в Мюнхен от 2001-а година насам (и едвам втора изобщо във аудиенция на Байерн) дава вяра.

При Щутгарт е по-мътно. Голмайсторът на Втора Бундеслига в последните два сезона – Симон Тероде, към момента не се е разписал в елита. Предишният му престой в Първа Бундеслига също не бе изключително сполучлив, а и историята не му дава изключително огромен късмет да промени това. Доминик Кумбела бе последният преди него, който игра в елита – с Брауншвайг, и нямаше необикновен триумф. Всъщност, откогато Миливое Новакович взе короната с 20 гола през сезон 2007/08 с Кьолн и вкара по-късно 16 в Бундеслигата, нещата за голмайстора на втория ешелон не се развиват добре.



При Айнтрахт проблемите с вкарването на голове под управлението на Нико Ковач (на снимката) са пословични и отсъствието на Алекс Майер никак не оказва помощ на " орлите ". Но пък ефикасността им е впечатляваща – седемте точки бяха извоювани с първите три вкарани гола. Освен това организацията и стилът на игра подсигуряват, че въпреки и ниско ефективен, тимът от Франкфурт ще седи надалеч от рисковата зона.

Място в историята:



Пабло де Бласис. Аржентинецът вкара гол номер 500 за Майнц в Бундеслигата при успеха с 1:0 над Херта. Мачът бе първият този сезон без нито един прецизен удар във вратите през първото полувреме.

Важните неща от кръга:

Борусия Дортмунд най-сетне позволи гол, а можеше и да са доста повече, само че Роман Бюрки избави четири чисти състояние на Борусия Мьонхенгладбах. Дортмунд вкара по-голямата част от своите положения и продължава да е на върха. Обамеянг записа хеттрик, а Максимилиан Филип добави още два гола. Юлиан Вайгл пък се разписа за първи път в кариерата си в 62-я си дуел в елита. 
``
Лукас Аларио дебютира с гол и асистенция за Леверкузен при 3:0 над Хамбургер. Аржентинецът получи позволение да играе от ФИФА ден по-рано и наподобява ще се окаже търсеният сътрудник на Кевин Фоланд. Леверкузен пък записа шеста поредна домакинска победа над HSV.



Юлиан Нагелсман завоюва Битката на съучениците (и най-млади треньори в елита) против Доменико Тедеско. Двамата приключиха първи и втори по триумф през 2013-а треньорската академия на ГФС. Преди четири години Тедеско изпревари Нагелсман, само че в този момент Хофенхайм победи Шалке с 2:0. Младокът Денис Гайгер осъществя първия гол в професионалната си кариера.

Тимо Вернер вкара за пети път през сезона. Така той стана най-резултатният футболист под 21 години в огромните шампионати на Европа.

Хановер сложи нов клубен връх, като записа шести следващ мач без загуба.

Мартин Шмидт към този момент трето следващо посещение в Мюнхен няма проваляне. Юрген Клоп имаше същото достижение сред 2011-а и 2014-а.

Втора Бундеслига:



Феновете в Нюрнберг имат мотиви за празнуване

Нюрнберг завоюва посещение във Фюрт за първи път след 7293 дни пауза - 38 години очакване за триумф в дербито на открито. Тимът се изкачи на второ място в класирането, на три точки зад Фортуна Дюселдорф. Дуисбург падна от третия Холщайн Кийл с 1:3 и тимът на Илия Груев към този момент е 14-и. Дармщадт остана четвърти, откакто вкара два гола в последните три минути, с цел да измъкне 3:3 от Динамо Дрезден.

Цитатите:

„ Просто не можем да вкараме топката в мрежата. Трябва да спечелим идната седмица “ – Флориан Кайнц от Вердер след 0:0 с Фрайбург.

„ Изтощен съм. И това е добре, тъй като ми писна от месеците рехабилитация “ – Юлиан Вайгл след гола си във вратата на Гладбах.

„ Не изпълнихме нищо от проекта, който имахме. Искахме да бъдем солидни в отбрана, не бяхме. Искахме да задържаме топката – не го правехме. Губихме я прекомерно бързо и прекомерно елементарно. Искахме да използваме контраатаките – използвахме както би трябвало единствено една. Затова загубихме “ – Матиас Гинтер от Глдбах проучва почтено аргументите за провалянето в Дортмунд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР