Бундесбанк заяви, че на територията на ЕС е изключена появата

...
Бундесбанк заяви, че на територията на ЕС е изключена появата
Коментари Харесай

Бундесбанк: В Еврозоната официална криптовалута няма да има

Бундесбанк съобщи, че на територията на Европейски Съюз е изключена появяването на публична криптовалута. Централната банка на Германия предизвести и за рисковете на вложението в биткойн. Но регулаторът призна, че криптовалутата е станала толкоз известна заради вълната от съмнение към сегашната финансова система.
В изявление за немското издания Euro am Sonntag членът на съвета на шефовете на Бундесбанк Карл-Лудвиг Тил съобщи, че въвеждането на криптовалута в в еврозоната не се планува. Нито една от централните банки на Европейския съюз не има намерение да вкарва сосбствена криптовалута. Това изказване е отговор на проектите на Естония да вкара държавната криптовалута есткойн.

Неотдавна президентът на Еропейската централна банка Марио Драги съобщи, че нито една от страните в Европейския съюз няма право да вкарва каквато и да е лична валута. Това изявление също се смята за отговор на проектите на Естония за въвеждане на личната държавна криптовалута есткойн.

Карл-Лудвиг Тиле изясни, за какво биткойнът се е появил тъкмо след финансовата рецесия. “Вижте логиката. По всичко проличава, че появяването на криптовалутата е обвързвана с прекомерно сериозната оценка на финансовата система за това време. Ето за какво, централните банки и цялата система на финансовата политика би трябвало да си върнат доверието на хората“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР