Бум на варицела и скарлатина се отчита във Врачанско, научи

...
Бум на варицела и скарлатина се отчита във Врачанско, научи
Коментари Харесай

Зараза! Бум на варицела и скарлатина във Врачанско

Бум на варицела и скарлатина се регистрира във Врачанско, научи организация BulNews. Само през миналата седмица са регистрирани 14 нови случая на инфектирани с шарка в региона, сочат данните на районната здравна ревизия. 12 от инфектираните са паднали заболели от варицела, а другите двама са олепили скарлатина.
Припомняме, че варицелата е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва по въздушно-капков път. Тъй като носният секрет, съдържащ вируса, нормално предхожда обривите с 1-2 дни, малчуганите постоянно придвижват болестта на своите връстници в учебни заведения и детски градини, преди заболяването да бъде разпозната. Симптомите нормално отминават по натурален път след към две седмици.
Скарлатината също визира най-много дребните деца. Заболяването е разследване от бактериална зараза, а след излекуване не се придобива дълготраен имунитет и е допустимо да се срещат повторни болести. То се предава по въздушно-капков път от болен на здрав при кашляне, кихане, при диалог или предмети. Заболяването се характеризира с ненадейно бурно начало, като първите признаци нормално са кашлица, висока температура, болки в гърлото, повръщане, болки по тялото, главоболие и тахикардия.
Разболелите се от остри респираторни болести и грип за миналата седмица са едвам 9 души, излиза наяве още от данните на РЗИ-Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР