Бум на отказани резервации за почивка в Гърция в последния

...
Бум на отказани резервации за почивка в Гърция в последния
Коментари Харесай

Хотелиери анулират ранни резервации за почивка в Гърция

Бум на отказани резервации за отмора в Гърция в последния миг поради мощния сезон при съседите. Според пострадалите консуматори хотелиерите се възползват от свръхинтереса към гръцките курорти това лято и макар ранните резервации, дублират продажбите - към този момент на по-високи цени.

Хотели-менте, дублирани резервации и неприятен интернет са най-честите недоволствата на туристите към контролните органи.

Както всяко лято и това, Светла и Борис резервират лятната си отмора овреме. Тази година избират почивка по крайбрежията на един от гръцките острови. Запазват хотели през интернет на две места - през две разнообразни онлайн платформи.

Ние се опитваме по-отрано да си запазим почивката, тъй като има по-добър избор, на по-достъпни цени. Избрахме хубави места на прилични цени, сподели пострадалият консуматор Борис Димитров.

Това обаче не се оказва задоволително. По-малко от месец преди мечтаната почивка стартират проблемите.

Как в границите на 24 часа две резервации от две разнообразни платформи бяха анулирани? Аз се замислих дали въобще би трябвало да отивам на тези почивки, споделя пострадалата Светла Тонева.

От едната платформа изясняват, че има проблем с заплащането.

Аз започнах да проследявам през моето онлайн банкиране заплащането, свързах се и с банката. Оказа се, че подобен проблем няма и заплащането е минало. Банката удостовери, че картата има задоволителна годност, минало е заплащането и няма причина казусът да е в банката, съобщи Тонева.

Към това се прибавя още едно пояснение - към този момент не работели с хотела на остров Кефалония, където Борис и Светла са създали резервация. А парите след анулирането към момента не са върнати.

Обясниха ни, че към този момент не работили с тази къща за посетители, тъй като не отговаряла на техните условия. Оставиха ни на улицата, по този начин да се каже. Чувал съм и за хора, които отиват непосредствено на мястото и схващат, че няма къде да нощуват. При нас най-малко малко по-рано ни споделиха, добави Борис Димитров.

За другата резервирана отмора - за остров Корфу, получават безпроблемно парите си след анулирането на резервацията, само че даже не са получили пояснение за повода за отхвърли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР