Бум на недействителните бюлетини прогнозираха анализатори. Тази тенденция пролича още

...
Бум на недействителните бюлетини прогнозираха анализатори. Тази тенденция пролича още
Коментари Харесай

Гавра с изборите: Десетки се подиграха жестоко с правото си на избор, украсиха бюлетините с…

Бум на недействителните бюлетини предвидиха анализатори. Тази наклонност пролича още в средата на изборния ден в неделя. Недоволни от неналичието на действителен избор жители бойкотираха процеса, като написаха „ послания “ върху бюлетините с ясното схващане, че по този начин те ще са невалидни.
Неприлични картинки и надписи украсиха част от бюлетините, които гласоподавателите пуснаха в кутиите. „ Чий е Крим “, „ сглобка “, „ Локо Пд “ и други са попадали върху тях. Това пролича от снимани хартиени бюлетини, които заляха обществените мрежи, на фона на рекордно ниската изборна интензивност.
Този път хартията беше по-тънка от тази на първия тур, означиха жители. Членове на комисии в централни софийски региони пък разясниха, че са си докарали по 700 лв. и се радваха, че този път уредниците на изборите са се отпуснали повече, като са им дали по 350 лева за присъединяване им в локалния избор на 29 октомври и още толкоз за балотажа.
Маникюристка, която от години заработва в допълнение средства по избори, разяснява пред „ Телеграф “, че за разлика от предходни години този път условията са били педантични.
За минимално излизане от квадратчето са ги карали да натрупат бюлетините в купчината с недействителните. Ако в този случай нарушаването се дължи на треперещи старешки ръце, на проблеми със зрението или на нехайство, то другият вид недействителни бюлетини са пряк протестен избор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР