Бум на грип у нас няма. В близко бъдеще не

...
Бум на грип у нас няма. В близко бъдеще не
Коментари Харесай

Бум на грип няма, уверява първият здравен инспектор

Бум на грип у нас няма. В близко бъдеще не се чака грипна зараза. Това съобщи пред Българска национална телевизия основният здравен държавен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Той успокои, че сега измежду популацията се срещат леки респираторни болести. В множеството случаи за лекуването им не се налагала лекарска интервенция. Тези болести протичали бързо и леко, с болки в гърлото и кашлица.

По думите на специалиста децата не трябва да се задържат у дома от родителите си, естественият метод на живот за тях не трябва да е в стерилна среда. Според него едно дете, което е попаднало в колектив, ще се срещне с сходни вируси, ще прекара, ще натрупа антитела и ще построи имунната си система.

Друга тематика, която Кунчев разиска, беше обвързвана с зачестилите ухапвания от кърлежи. Той посочи, че в множеството случаи кърлежът може да се махне не от доктор, само че би трябвало да се направи със предпазена ръка. По думите му, колкото по-скоро се махне кърлежът, толкоз по-добре. Това става с въртеливи придвижвания, само че кърлежът не трябва да се мачка и деформира. Ако кърлежът е стоял впит дълго време, би трябвало да се обърнем към доктор.

Не всяко охапване е рисково. Въпреки това, хората, намерили кърлеж по себе си, би трябвало да се наблюдават за повишение на температурата и друга сипмптоматика, добави докторът.
 Започва обработката на зелените площи в София
Започва обработката на зелените площи в София

Срещу кърлежи, комари и гризачи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР