Булгартрансгаз ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето

...
Булгартрансгаз ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето
Коментари Харесай

Булгартрансгаз ще открие разширението на газопреносната мрежа на Балкански поток

" Булгартрансгаз " ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето на " Балкански поток " в сектора от българо-турската граница до компресорна станция " Странджа ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Трасето включва газоизмервателна станция " Странджа " и 11 км. новоизграден метафоричен газопровод.

Събитието ще се състои на 21 октомври, понеделник, от 10 часа на площадката на Географска информационна система " Странджа " в с. Горска поляна, община Болярово, област Ямбол (приложена е карта на маршрута до мястото). За присъединяване в откриването са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, регионални шефове, кметове и други.

Напредъкът на строителните действия по разширение на газопреносната инфраструктура на " Булгартрансгаз " ЕАД в региона на гр. Кнежа ще бъде тестван на 21 октомври, оповестиха още от Министерството на енергетиката.

Ще бъде тествано построяването на сектора от преносния газопровод на " Булгартрансгаз " ЕАД на територията на общините Искър, Кнежа и Оряхово, прецизираха от ведомството.

В инспекцията са поканени да вземат участие министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, регионални шефове, кметове и представители на локалната власт, визиите на изпълнителите и други, написа в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР