„Булгартрансгаз” ЕАД получи одобрение от Европейската комисия за две проектни

...
„Булгартрансгаз” ЕАД получи одобрение от Европейската комисия за две проектни
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ изпълнява проекти за 760 хил. лв. в областта на киберсигурността по механизма за свързване на Европа


„ Булгартрансгаз” ЕАД получи утвърждение от Европейската комисия за две планови оферти в региона на киберсигурността, които ще бъдат финансирани по Механизма за свързване на Европа, бранш „ Телекомуникации”. Общата стойност на плановете е близо 760 хиляди лева, като безвъзмездната помощ е в размер на 75%, оповестяват от сдружението.

Първият план планува в границите на сдружението да се сътвори лаборатория за киберсигурност и среда за отбрана на сериозни данни и осведомителни системи. По този метод ще бъде увеличена степента на отбрана на системите и информацията, устойчивостта и капацитета за предварителна защита на произшествия, както и ще бъде нараснала квалификацията на експертите в сдружението. Със средствата по втория план ще бъде внедрена и сертифицирана система за ръководство на сигурността на информацията в сходство с условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 27001. Така ще се увеличи надеждността на предлаганите от „ Булгартрансгаз” ЕАД услуги -съществени за поддържането на сериозни публични и стопански действия за стопанската система на България и на Европейския съюз.

Дейностите по двата плана способстват за постигането на задачите по плана от общ интерес " Оперативно съвместими трансгранични онлайн услуги " и са в цялостен синхрон с условията на европейското и националното законодателство в региона на киберсигурността. Очаква се реализацията им да приключи в края на 2020 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР