Булгартрансгаз е на финала на процеса за създаване на борса

...
Булгартрансгаз е на финала на процеса за създаване на борса
Коментари Харесай

Булгартрансгаз е на финала на създаване на хъба

" Булгартрансгаз " е на финала на процеса за основаване на борса за търговия с природен газ в България. Следващата седмица следва подписването на Меморандум за съдействие с компанията, която оперира на тържищата за търговия с природен газ в Австрия и Чехия, заяви на брифинг в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова.

Държавното сдружение " Булгартрансгаз " идната седмица ще внесе в Агенцията за публични поръчки нужната документи за пускане на състезанието за градежа на новата газова тръба от Турция към сръбската граница .

Разработена е и процедура за избор на реализатор на изчезналата инфраструктура до Сърбия. Договорът ще е под изискване . Той ще бъде привързан с третия стадий на процедурата за " Турски поток ", съобщи енергийният министър Теменужка Петкова.

От " Булгартрансгаз " приготвят планова документи за социална поръчка за доставка на нужните материали , съоръжение, капиталово планиране, създаване и въвеждане в употреба на обект уголемение на газопреносната инфраструктура редом на северния магистрален газопровод до българо-сръбска граница в стадий линейна част.

Документацията ще бъде изпратена до Агенцията по публични поръчки за реализиране на прелиминарен надзор по правомерност.

Всичко, което се прави, е в осъществяване на българското законодателство и европейското, похвали се Теменужка Петкова.

От 21 декември 2018 до края на януари 2019 ще се разгласи третия стадий от теста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР