Булгаргаз ще участва на годишния търг през октомври за слотове

...
Булгаргаз ще участва на годишния търг през октомври за слотове
Коментари Харесай

Топлофикация София с над 339 милиона лева задължения към Булгаргаз

" Булгаргаз " ще взе участие на годишния търг през октомври за слотове за 2023 година Това сподели пред БНТ изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева. 

За 2024 година ще бъде взето решение от Министерския съвет да увеличим потенциала на строящия се терминал в Александруполис от 500 на 1 милиарда куб. метра, което ще ни даде опция да имаме обезпечени най-малко 10 танкера полутечен природен газ, изясни Златева. Тя добави, че се приготвят търгове за полутечен природен газ и за тръбен газ на хъб " Балкан ". Цената, която реализираме посредством такива аукциони е доста атрактивна, разяснява Златева.

Тя съобщи, че " Топлофикация София " има над 339 милиона лв. отговорности към " Булгаргаз ". През отоплителния сезон нямаме финансови средства, с цел да компенсираме неплатените отговорности на топлофикационните сдружения, сподели Златева.

По думите й до 20 септември " Булгаргаз " би трябвало да заплати 1 000 360 000 лв. към трима снабдители за август и септември, както и предплатено за танкера с полутечен газ за октомври. Тя уточни, че сдружението може да изиска нов заем от страната.


Деница Златева сподели още, че България продължава да подава всеки ден поръчки към " Газпром " за количества газ. На този стадий нямам информация дали има развиване по договарянията с съветския снабдител, добави тя.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР